Politika

Bez Demosa o rezoluciji o NATO

Poslanici Demosa neće učestvovati na skupštinskom zasjedanju posvećenom usvajanju, kako su ocijenili, "beznačajane rezolucije o NATO".
Bez Demosa o rezoluciji o NATO
Portal AnalitikaIzvor

Iz stranke Miodraga Lekića su istakli da repriza skupštinske rezolucije o podršci učlanjenju Crne Gore u NATO, u momentu vrhunca ekonomskog, političkog i korupcionaškog haosa u zemlji, nije ništa drugo "nego nova predstava za javnost".

"Sve se dešava u uslovima poniženog i simbolički poništenog parlamenta, a nakon akta političke korupcije kojom je vladajuća stranka obezbijedila novu glasačku većinu. Rezolucija o podršci je nepotrebna, beznačajna i kao takva besmislena. Ona ne utiče, niti je u bilo kakvoj vezi sa dva procesa koja su u vezi sa mogućnošću NATO integracija Crne Gore. Dakle, Rezolucija ne utiče na zemlje koje treba da ratifikuju NATO pozivnicu, zapravo proces koji će se završiti iduće godine", ocijenjeno je iz Demosa.

Sa druge strane, kako su naveli. deklaracija nije ni u nikvoj vezi sa zvaničnom odlukom Crne Gore da li ona hoće ili neće pristupiti NATO savezu.

"Takvu odluku u punopravnom smislu mogu da donesu samo građani na referendumu. Demos će se dosljedno zalagati, shodno i svom programu, za održavanje referenduma kada se radi o integracijama Crne Gore u vojne saveze", navode iz Lekićevog Demosa.

Namjera inicijatora rezolucije je, kako tvrde, da se pojačaju podjele i prebrojavanja u Crnoj Gori, da se time skrene pažnja sa teškog stanja u zemlji, te da se tema NATO nametne kao dominantna uoči predstojećih izbora.

"Zbog ove nove neozbiljnosti sa tkz. Rezolucijom bez ikakvog značaja za domaću i međunarodni javnost, koja ujedno predstavlja i novo degradiranje Skupštine, Demos neće učestvovati u današnjoj predstavi u parlamentu", poručili su iz ove partije. (Portal RTCG)

Portal Analitika