Društvo

Pešić i Volkov u posjeti pripadnicima IV kontingenta VCG u Avganistanu

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Rajko Pešić i generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane Crne Gore Mihailo Volkov borave u posjeti pripadnicima IV kontingenta Vojske Crne Gore, koji zadatke izvršava u misiji “Odlučna podrška” u Avganistanu.
Pešić i Volkov u posjeti pripadnicima IV kontingenta VCG u Avganistanu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pešić i Volkov su prilikom razgovora sa komandantom kontingenta, majorom Radojicom Pejovićem, kao i pripadnicima kontingenta, imali priliku da se uvjere da su svi pripadnici zdravi, sposobni i motivisani za obavljanje zadataka u misiji, te da sve postavljene zadatke izvršavaju posvećeno i visoko profesionalno. Na taj način održavaju reputaciju koju su pripadnici ranijih kontingenata Vojske Crne Gore stekli u obavljanju odgovornih zadataka u multinacionalnom oktuženju. Pukovnik Pešić i Volkov odali su priznanje za dostojno reprezentovanje Crne Gore u ovoj međunarodnoj misiji i izrazili očekivanje da će pripadnici crnogorskog kontingenta i u narednom periodu nastaviti na isti način da realizuju sve postavljene zadatke.

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore se sastala sa komandantom Komande za obuku, savjetovanje i asistenciju Sjever (Train, Advice and Assist Command North – TAAC N), brigadnim generalom Njemačke vojske, Hartmutom Renkom. General Renk je upoznao crnogorsku delegaciju sa zadacima Komande i sa bezbjednosnom situacijom u zoni odgovornosti, te iskazao zahvalnost za doprinos i za način na koji pripadnici kontingenta iz sastava VCG realizuju postavljene zadatke.

U razgovoru sa komandantom kontingenta Oružanih snaga Hrvatske, u okviru kojeg je angažovan i crnogorski kontingent, brigadirom Matom Matanovićem, ocijenjeno je da je saradnja pripadnika dvije vojske na visokom nivou, što u znatnoj mjeri utiče da se zadaci tokom angažovanja realizuju profesionalno i kvalitetno.

Crnogorskoj delegaciji, u čijem sastavu su još i potpukovnik Dragan Dulović, komandant logističkog bataljona, i kapetan Goran Vuković, koji će biti komandant narednog, V kontingenta, u komandi Sjever je priređeno više prezentacija u cilju upoznavanja sa misijama, zadacima i zonom odgovornosti Komande Sjever, bezbjednosnom situacijom u zoni operacija, kao i sa mjerama koje se preduzimanju na jačanju kapaciteta snaga bezbjednosti Avganistana i mjerama zaštite koalicionih snaga u bazi Marmal i drugim područjima djelovanja.

Portal Analitika