Fudbal

VIDEO: Haos u Lilu! Englezi i Rusi pretvorili grad u ratnu zonu

Francuzi ne uspijevaju da stanu huliganima na put, haos se sa ulica Marselja prenio na ulice Lila, a akteri su opet isti. U obližnjem Lansu sutra igraju Engleska i Vels, pa je 28 kilometara udaljeni Lil postao baza razuzdanih engelskih huligana koji su cio dan imali performans, ali se situacija večeras otela kontroli.
VIDEO: Haos u Lilu! Englezi i Rusi pretvorili grad u ratnu zonu
Portal AnalitikaIzvor

Policija je cio dan pokušavala da suzbije huligane i uspostavi kontrolu na ulicama Lila. Na više mjesta u centru grada je došlo do obračuna ruskih i engleskih huligana, a policija je uhapsila na desetine izgrednika. Korišćeni su suzavac i gumeni meci, ali ni to nije smirilo huligane koji su gađali policiju staklenim flašama i ssvim što bi im palo pod ruku. Engleski mediji prenose da je policija brutalnija nego Marselju i da je ispaljeno previše suzavca na engleske navijače.

Englezi su na ulicama u centru grada slavili poraz Rusije od Slovačke što je dodatno razljutilo ruske odrede huligana i počeo je novi rat na ulicama Lila. Čak su se i neki francuski huligani ujedinili sa Rsuima protiv Engleza. Policiju očekuje teška noć u Lilu…

Portal Analitika