Abiznis

ŽICG prodajom imovine plaća 3,6 miliona duga

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore Pobjedi je juče rečeno da planiraju prodajom imovine da izmire poreski dug od 3,6 miliona.
ŽICG prodajom imovine plaća 3,6 miliona duga
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Željeznička infrastruktura Crne Gore je pokrenula inicijativu da se putem valorizacije imovine društva, koja nije u direktnoj funkciji odvijanja željezničkog saobraćaja, riješi pitanje neizmirenih obaveza po osnovu poreza i doprinosa na zarade. Predmetna inicijativa je upućena resornom ministarstvu na realizaciju", kazali su oni odgovarajući na pitanje kada ova kompanija, koja je među velikim poreskim dužnicima, namjerava da izmiri dug.

Iz ove kompanije su pojasnili da poreski dug Željezničke infrastrukture iznosi 3,6 miliona eura, a odnosi se na obavezu po osnovu poreza i doprinosa na zarade od septembra 2014. do decembra 2015. kao i po osnovu beneficiranog radnog staža za period od 2003. do 2011. godine.

"ŽICG u kontinuitetu sarađuje sa Poreskom upravom po pitanju iznalaženja modela za izmirivanje poreskih obaveza, a od početka 2016. godine je održano više zajedničkih sastanaka na temu poreskog duga. Jedan od sastanaka na ovu temu je održan i prije nedjelju dana 7. juna", objasnili su iz Željezničke infrastrukture.

Pobjeda 

Foto: CdM

Portal Analitika