Protokol

Pajović-Viting: Dogovor u cilju formiranja Parlamentarne budžetske kancelarije

Memorandumom o razumijevanju između Skupštine Crne Gore i Vestminsterske fondacije za demokratiju dogovorena je saradnja u cilju uspostavljanja Parlamentarne budžetske kancelarije PKB u crnogorskom parlamentu kroz program “Jačanje finasijskog nadzora Skupštine Crne Gore”, koji će trajati do 31. marta 2018. godine, saopšteno je na sastanku predsjednika Parlamenta Darka Pajovića i ambasadora Velike Britanije Jana Vitinga.
Pajović-Viting: Dogovor u cilju formiranja Parlamentarne budžetske kancelarije
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je istaknuto da su istim dokumentom usaglašeni ciljevi programa koji će dati doprinos jačanju dobrog upravljanja u Crnoj Gori, posebno pomoću unapređenja kapaciteta Skupštine Crne Gore za efikasno vršenje uloge u parlamentarnom nadzoru.

Ambasador Viting je čestitao presjedniku Skupštine Darku Pajoviću izbor na tu funkciju.

"Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo bilateralnim odnosima dviju država, dok je predṡednik Pajović zahvalio britanskoj podršci Crnoj Gori u evrospkim i NATO integracijama", saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine.

Pajović je upoznao ambasadora Velike Britanije da je Parlament intezivirao svoje aktivnosti i izrazio očekivanja da će Skupština Crne Gore u punom kapacitetu, do kraja jula, raditi profesionalno i transparentno.

Portal Analitika