Fudbal

EURO: Sjajan meč u Parizu, Rumunija i Švajcarska podijelili bodove!

U prvom meču drugog kola Grupe A Evropskog prvenstva u Francuskoj, reprezentacije Rumunije i Švajcarske podijelile su bodove 1:1. Sjajan meč odigrale su dvije selekcije u Parizu, velikih broj prilika viđeli smo na Parku Prinčeva, na kraju nešto zadovoljniji mogu biti Švajcarci koji sada imaju četiri boda, Rumunima je ovo prvi bod. U drugom meču grupe od 21 sat igraće Francuska i Albanija.
EURO: Sjajan meč u Parizu, Rumunija i Švajcarska podijelili bodove!
Portal AnalitikaIzvor

U 18. minutu kapiten Švajcarske Stefan Lihštajner vukao je u kaznenom prostoru Čipčiua, ruski sudija Sergej Karasev je vidio i pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Stanku koji se okliznuo, ali i pored toga uspio da zatrese mrežu jer je lopta otišla u jednu, a golman Zomer u drugu stranu – 1:0.

A poslije brojnih promašaja bilo je vrijeme da igrači Angela Jordaneskua budu kažnjeni, a Švajcarci su uspjeli da postignu gol uz mnogo sreće. Poslije kornera sa lijeve strane, nekoliko igrača u žutim dresovima krenulo je na loptu i sudarilo se. Ona je pala u kaznenom prostoru, na nju je naletio Mehmedi i sa nekih 10 metara, iskosa sa lijeve strane, zakucao u suprotni ugao za 1:1.

RUMUNIJA - ŠVAJCARCKA 1:1

/Stanku 18pen - Mehmedi 57/

Pariz

Stadion Park prinčeva

Sudija: Sergej Karasev (Rusija)

Rumunija (4-2-3-1): Tatarašanu - Sapunaru, Kirikeš, Grigore, Rac (Filip od 62)- Pintili (Hoban od 46), Prepelica - Torže, Stanku (Andone od 84), Kupčiju - Kešeru.

Švajcarska (4-2-3-1): Zomer - Lihtšajner, Šer, Đuru, Rodrigez - Behrami, Džaka - Šaćiri, Džemaili (Lang od 83), Mehmedi - Seferović (Embolo od 63).

Portal Analitika