Crna hronika

Kamere snimile osumnjičenog za pucnjavu

Po­li­ci­ja još uvi­jek tra­ga za Be­ran­cem Da­vi­dom Ka­su­mo­vi­ćem (23), ko­ji je osum­nji­čen da je u no­ći iz­me­đu su­bo­te i ne­dje­lje, oko 2.30, is­pred di­sko­te­ke Klub 29 u Be­ra­na­ma pu­cao u su­gra­đa­ne Iva­na Bi­le­ti­ća (33), Ra­do­mi­ra Đu­ki­ća (33) i Vla­da­na Mi­lu­no­vi­ća (29).
Kamere snimile osumnjičenog za pucnjavu
Portal AnalitikaIzvor

Iz po­li­ci­je je ju­če sa­op­šte­no da in­ten­ziv­no tra­ga­ju za Ka­su­mo­vi­ćem.
– Pred­u­ze­li smo sve neo­p­hod­ne rad­nje u ci­lju hap­še­nja od­bje­glog Da­vi­da Ka­su­mo­vi­ća, za ko­ga se osno­va­no sum­nja da je ra­nio vi­še oso­ba is­pred „Klu­ba 29“, ali još uvi­jek ni­je­smo uspje­li da ga li­ši­mo slo­bo­de – na­ve­li su iz po­li­ci­je.
Is­tra­žni su­di­ja bje­lo­polj­skog Vi­šeg su­da Va­nja Ra­ko­njac ju­če je pro­sli­je­di­la na­red­bu be­ran­skoj po­li­ci­ji u ve­zi sa puc­nja­vom is­pred di­sko­te­ke Klub 29.
–Na za­htjev tu­ži­o­ca Lju­bin­ke Madž­galj, ko­ja vo­di iz­vi­đaj, na­lo­ži­la sam po­li­ci­ji u Be­ra­na­ma da iz­u­zme ka­me­re ko­je se na­la­ze iz­nad ula­za u tu di­sko­te­ku – ka­za­la je su­di­ja Ra­ko­njac.
O do­ga­đa­ju is­pred be­ran­ske di­sko­te­ke od­mah je oba­vi­je­šten vi­ši dr­žav­ni tu­ži­lac Ra­sim Ha­dro­vić, po či­jem je na­lo­gu oba­vljen iz­vi­đaj na li­cu mje­sta. Ča­u­re i osta­li iz­u­ze­ti pred­me­ti iz lo­ka­la upu­će­ni su u Fo­ren­zič­ki cen­tar na vje­šta­če­nje. Ka­da na­laz bu­de sa­či­njen, bi­će utvr­đe­no da li je još ne­ko osim Ka­su­mo­vi­ća ko­ri­stio va­tre­no oruž­je to­kom puc­nja­ve is­pred be­ran­ske di­sko­te­ke. Port­pa­rol Vi­šeg tu­ži­la­štva u Bi­je­lom Po­lju Ha­san Lu­kač po­tvr­dio je da se če­ka na­laz iz Da­ni­lov­gra­da, kao i da se utvr­di da li po­sto­ji sni­mak o do­ga­đa­ju ko­ji je pret­ho­dio puc­nja­vi.
Iz Op­šte bol­ni­ce u Be­ra­na­ma ra­ni­je je sa­op­šte­no da su Bi­le­tić, Đu­kić i Mi­lu­no­vić pri­mlje­ni u tu usta­no­vu sa po­vre­da­ma na­ne­se­nim iz va­tre­nog oruž­ja.
– Ra­do­mir Đu­kić je za­do­bio te­šku tje­le­snu po­vre­du u pred­je­lu de­sne nat­ko­lje­ni­ce. Na­kon uka­zi­va­nja po­mo­ći, on je svo­je­volj­no na­pu­stio na­šu usta­no­vu i oti­šao u Pod­go­ri­cu na da­lje li­je­če­nje. Ivan Bi­le­tić i Vla­dan Mi­lu­no­vić su ta­ko­đe po­go­đe­ni me­ci­ma u di­je­lu do­njih eks­tre­mi­te­ta. Ra­di se o lak­šim tje­le­snim po­vre­da­ma i oni su sta­bil­nog sta­nja – na­ve­li su iz be­ran­ske bol­ni­ce. (Dan)

Portal Analitika