Region

Tomislav Karamarko podnio ostavku

Predsjednik Hrvatske demokratske zajedniceTomislav Karamarko izjavio je danas da podnosi ostavku na funkciju prvog potpredsjednika Vlade Hrvatske.
Tomislav Karamarko podnio ostavku
Portal AnalitikaIzvor

On je na konferenciji za novinare ponovio poziv premijeru Tihomiru Oreškoviću i potpredsjedniku Vlade Božu Petrovu iz Mosta da takođe podnesu ostavke na svoje funkcije i tako pokažu odgovornost.

Karamarko je podnio ostavku nekoliko sati pošto je državna Komisija za odlučivanje o sukobu interesa odlučila da je Karamarko bio u sukobu interesa zbog poslovne povezanosti marketinške firme Drimia njegove supruge s firmom njegovog prijatelja Josipa Petrovića, konsultanta mađarskog MOL-a s kojom je Hrvatska u sudskom sporu oko naftne kompanije Ina.

Petrov: Ostavka nije problem, Orešković mora da ostane premijer

Lider Mosta i potpredsjednik Vlade Hrvatske Božo Petrov izjavio je da postoje dva načina da se riješi kriza vlade, a to je opoziv opoziva premijera Tihomira Oreškovića ili novi izbori.

Petrov je na konferenciji za novinare rekao da je spreman da odstupi sa pozicije potpredsjednika Vlade Hrvatske, ukoliko je to potrebno da se sačuva Vlada Hrvatske i premijer ostane Tihomir Orešković.

Ukoliko dođe do izbora, građani će trpjeti posljedice neodgovornog čina da pojedini ljudi ne prepoznaju svoju odgovornost, rekao je Petrov.

Nije nama u Mostu stalo do fotelja, dodao je on.

Tekst i foto: rs.n1info.com

Portal Analitika