Politika

Danilović se sastao sa ambasadorom Rusije

Ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović i ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Sergej Nikolajevič Gricaj razgovarali su danas o pripremama koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova za održavanje fer i slobodnih izbora.
 Danilović se sastao sa ambasadorom Rusije
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Danilović je upoznao ruskog ambasadora sa inicijativom upućenom poslanicima pet najvećih parlamentarnih klubova u Skupštini Crne Gore i Državnoj izbornoj komisiji, da imenuju svoje predstvanike u Koordinacionom tijelu MUP-a za sprovođenje obaveza oko izbornog porocesa, a koji bi pratili radnje ove institucije.

“Nažalost, Koordinacioni tim ne počinje sa radom i gubimo vrijeme jer iz parlamenta nismo dobili nikakav odgovor, kao ni od DIK-a”, kazao je ministar, ističući da će do kraja sedmice biti završene pripreme za rad ovog tijela, sa članovima koji žele da u njemu učestvuju.

Predmet interesovanja ruske delegacije je i buduća saradnja skupštinskog Odbora za praćenje primjene propisa o sprovođenju fer i slobodnih izbora i Koordinacionog tijela MUP-a.

Ministar je naglasio da je MUP otvoreno za saradnju, ističući kao najvažnije uređen birački spisak i samim tim, kako je rekao, povjerenje građana u izbore.

On je kazao da su nadležne službe Ministarstva poslale pozivna pisma na adrese više od deset hiljada građana koji još uvjek nemaju biometrijska dokumenta, a koji imaju prebivalište u Crnoj Gori, kako bi se riješio taj problem.

Tokom sastanka ministar je upoznao ambasadora Gricaja i sa predlogom MUP-a upućenom Ministarstvu zdravlja, instituciji koja je u obavezi da dostavlja podatke o umrilm licima. U pitanju je izrada softverske aplikacije zahvaljujući kojoj bi podaci o umrlim i rođenim bile dostavljene filijalama MUP-a u roku od 24 sata, a koja bi trebalo da bude završena za mjesec.

Portal Analitika