Politika

DPS: "Rakčeviću ništa i ne nudimo"

To što je crnogorska opozicija na gubitničkoj strani nije problem ni DPS-a ni građana, već potpuno pogrešne politikantske strategije od koje ne odustaju, saopšteno je iz DPS-a.
DPS: "Rakčeviću ništa i ne nudimo"
Portal AnalitikaIzvor

Oni navode da je začuđujuće da čak i poslije toliko godina u vlasti i u politici lideri Demosa i Ure, Miodrag Lekić i Žarko Rakčević, i dalje ne shvataju da su izbori jedini način da građani odrede pravu mjeru svakoj političkoj partiji.

"Čak i sada, kada im je pružena šansa da imaju svoje predstavnike u izvršnoj vlasti, ne odustaju od politikanstva. Mjesec dana kasnije, rezultat njihove kontrole je dizanje medijske galame i najave da će, eto, jednog dana nešto sigurno pronaći. Neće, jer zloupotreba nema. DPS je svake izbore, uključujući i one na kojima je nastupala u koaliciji sa Rakčevićem ili one nakon kojih je Lekić bio ministar vanjskih poslova, dobijala isključivo zahvaljujući svom programu i viziji razvoja Crne Gore, koje su građani prepoznavali i ukazivali im povjerenje", navode iz DPS-a.

Iz najjače političke partije su istakli i da Rakčević, kako navode, "ničim izazvan tvrdi da neće sa DPS-om".

"Kao da mu je neko nešto ponudio. Da mu potvrdimo, da se ne bi dalje iscrpljivao – neće, sve i kad bi htio. Dovoljno vremena je DPS tetošila i njega i (Ranka) Krivokapića, sada neka se međusobno ispomažu, možda i prebace cenzus", poručili su iz DPS-a.

Njihov doživljaj demokratije, kako su kazali, moguće je vidjeti kroz ultimativni zahtjev Savjetu RTCG "da svoju programsku šemu prilagodi njihovim zahtjevima i potrebama njihove predizborne kampanje".

"Zahvaljujući njihovom dopisu poslatom Savjetu RTCG, sada jasno vidimo njihove namjere prema Javnom servisu, ukupnoj crnogorskoj medijskoj sceni  i demokratiji – staviti sve pod svoju kontrolu i svesti politiku na demagogiju. Jedina strategija kojoj je tzv. 'trojka' ozbiljno posvećena svodi se na tezu 'Što gore Crnoj Gori, to bolje nama', čime su građanima značajno olakšali odluku da ih i ovog puta ostave u opozicionim klupama", zaključuje se u saopštenju DPS-a. (Portal RTCG)

Portal Analitika