Abiznis

Potpredsjednik Vujović sa ribarima: Poreski dug glavni problem

Predstavnici „Nacionalnog udruženja proizvođača ribe Crne Gore“ u osnivanju, Marko Kise i Dalibor Pavićević sastali su se danas sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Miloradom Vujovićem. Pavićević i Kise su kao najveće probleme ribara naveli poreski dug koji prema njihovim riječima nemaju uslova da izmire, neriješeno pitanje ribarskih luka i visoke cijene goriva, koje ih onemogućavaju da rentabilno posluju.
Potpredsjednik Vujović sa ribarima: Poreski dug glavni problem
Portal AnalitikaIzvor

Njihovi problemi postoje već duži niz godina, a do sada nijesu naišli na otvorenost institucija da im ukažu pomoć.

Takođe su insistirali da njihov status i obaveze prema državi budu regulisane kao poljoprivrednim proizvođačima. Naglašeno je odsustvo kapaciteta inspekcijskih službi da kontroliše nelegalan ulov ribe. Ovo se ogleda u nedostatku angažovanih inspektora, kao i plovila za inspekcijsku službu. 

Potpredsjednik Vujović je na sastanku iskazao spremnost da predstavnicima „Nacionalnog udruženja proizvođača ribe Crne Gore“, omogući sastanak sa budućim Ministrom poljoprivrede, te da se o problemima poreskog duga po osnovu neuplaćenih poreza i doprinosa i cijenama goriva  konsultuje sa Ministrom finansija Raškom Konjevićem, nakon čega će Potpredsjednik Vujović pratiti tok rješavanja njihovih problema.

Portal Analitika