Društvo

Societe Generale banka Montenegro donirala knjige mobilnoj biblioteci

U prostoru za umjetnost u upravnoj zgradi Societe Generale banke Montenegro, u kojoj je trenutno u toku izložba akademskog slikara Srđana Ilinčića, uručena je danas vrijedna donacija prvoj mobilnoj biblioteci u Crnoj Gori.
Societe Generale banka Montenegro donirala knjige mobilnoj biblioteci
Portal AnalitikaIzvor

Biblioteka na točkovima, koja svakodnevno obilazi bjelopoljska prigradska naselja, sela i zaseoke, postala je zahvaljujući Societe Generale banci Montenegro bogatija za preko 70 naslova pisanih od strane francuskih autora i prevedenih na crnogorski jezik. Putopisi, istorijske knjige, knjige o Crnoj Gori, njenim prirodnim ljepotama i prošlosti, zahvaljujući banci i pokretnoj biblioteci postale su dostupne vjernim bjelopoljskim čitaocima.
Ideju o INFOBUS-u, prvoj pokretnoj biblioteci u Crnoj Gori, pokrenulo je Društvo bibliotekara Crne Gore. Postoji oko trideset punktova na kojima Infobus zastane i svojim već redovnim čitaocima omogući da uživaju u svijetu knjiga. U skladu sa svojom društveno odgovornom praksom, banka je odlučila da obogati fond ove biblioteke vrijednim knjigama i da ih učini dostupnim svim ljubiteljima pisane riječi.
Donacija je uručena direktoru centra za kulturu u Bijelom Polju Abazu Dizdareviću i Edinu Smailoviću koji su u ime zaposlenih u Narodnoj biblioteci, kao i u ime čitalaca izrazili zahvalnost na vrijednoj donaciji koja će obogatiti fond knjiga na radost svih korisnika.

Portal Analitika