Politika

Marović želi da skine odgovornost sa DPS-a

Predsjednik Političkog savjeta Demokratske partije socijalista Svetozar Marović podnio je ostavku na sve funkcije u ovoj partiji, a kao razlog naveo je da želi da skine kolektivnu odgovornost sa DPS-a.
Marović želi da skine odgovornost sa DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

O podnošenju ostavke Svetozar Marović je obavijestio vrh Demokratske partije socijalista, a ova informacija saopštena je na sjednici Opštinskog odbora DPS Budva u ponedjeljak. Inače, ovoj sjednici prisustvovali su i predsjednik DPS-a Milo Đukanović i njegov zamjenik Duško Marković.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, kao razlog za podnošenje ostavki na partijske funkcije Marović je naveo da želi da skine kolektivnu odgovornost sa DPS-a. Ostavka Marovica uslijedila je samo nekoliko sati nakon što je premijer Milo Đukanović tokom posjete tom gradu u ponedjeljak kazao da Demokratska partija socijalista nije priznala bilo kakvu krivicu za dešavanja u Budvi.

Đukanović je rekao da nije DPS priznao bilo kakvu krivicu, jer je priznanje krivice individualni čin, a individualna je i uopšte krivična odgovornost, i ne da se socijalizovati, ni kroz partiju, niti kroz druge oblike organizovanja.

Pobjeda

Portal Analitika