Crna hronika

Marović da vrati 1.050.000 i odleži još 20 mjeseci

Sporazum o priznanju krivice, kojim je visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović priznao da je bio glavni vinovnik malverzacija u pet budvanskih afera, prošle sedmice dostavljen je Višem sudu u Podgorici na odlučivanje, potvrđeno je Pobjedi iz te institucije.
Marović da vrati 1.050.000 i odleži još 20 mjeseci
Portal AnalitikaIzvor

Ovom nagodbom, koju je Marović još 17. maja potpisao sa Tužilaštvom, predviđeno je da odleži 20 mjeseci u zatvoru i plati 50.000 eura na ime kazne zbog namještanja poslova određenim kompanijama prilikom ugovaranja gradnje donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve „Properti investment“ i „Kopirajt“.

Istim sporazumom Marović se obavezao da državi vrati i milion eura koliko je, prema stavu Tužilaštva, kriminalna organizacija kojom je rukovodio prihodovala od prljavih poslova. Osim ove nagodbe, Marović je potpisao i sporazum o priznanju krivice u slučajevima ,,Prijevor, Jaz i TQ Plaza“ i pristao da plati 50.000 eura i provede u zatvoru dvije godine i šest mjeseci.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika