Fudbal

EURO 2016: Loša Austrija, Mađari uzeli tri boda!

Veliko iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj - Austrija je važila za favorita, ali je selekciju koja se prošetala kvalifikacijama zaustavila Mađarska 2:0. Austrijanci su meč završili sa desetoricom igrača.
EURO 2016: Loša Austrija, Mađari uzeli tri boda!
Portal AnalitikaIzvor

U 63. minutu uslijedio je šok za Austriju. Klajnhesler je sjajno povukao akciju, idealno je proigrao Salaija koji je uspio da ukliza i pošalje loptu ispod golmana Austrije – 1:0. Dva minuta kasnije Mađari su dobili dodatni vjetar u leđa, pošto je Dragović dobio drugi žuti karton i Austrija je ostala sa igračem manje 25 minuta prije kraja.

Tri minuta prije kraja Mađari su sjajno izveli kontru, Priškin je odlično proigrao Štajbera koji je izašao sam pred golmana Almera i matirao ga bez većih problema.

U drugom meču te grupe, u 21 sat u Sent Etjenu, sastaće se Portugal i Island, koji će debitovati na šampionatima Evrope.

AUSTRIJA - MAĐARSKA 2:0

/Salaj 62, Štajber 87/

Stadion Bordoa

Kapacitet: 42.000

Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

AUSTRIJA (4-4-1): Almer - Klajn, Dragović, Hintereger, Fuhs - Harnik (Šof od 76), Baumgartlinger, Alaba, Arnautović - Junuzović (Sabicer od 59) - Janko (Okoti od 65).

MAĐARSKA (4-1-4-1): Kiralji - Fiola, Guzmič, Lang, Kadar - Gera - Džudžak, Nemet (Pinter od 89), Nađi, Klajnhajsler (Štajber od 80) - Salaj (Priškin od 68).

Portal Analitika