Društvo

BEGOVIĆ: Marović nije bio u Švajcarskoj

Nakon što se već duže vrijeme pričalo i pisalo kako je Svetozar Marović napustio Crnu Goru i otišao u Švajcarsku navodno na liječenje, njegov branilac adavokat Zdravko Begović kazao je za radio Antena M da ta informacija nije tačna.
BEGOVIĆ: Marović nije bio u Švajcarskoj
Portal AnalitikaIzvor

- Zaista ne znam ko je i zbog čega plasirao tu informaciju, ali moram da kažem da je to najobičnija spekulacija. Ne znam odakle ta informacija. Loše zdravstveno stanje postoji, ali informacija da je on u Švajcarskoj je lansirana iz ne znam kojih pobuda. On je ovog časa upravo pored mene, usred Podgorice - naveo je Begović u izjavi za Antenu M.

Kada je po srijedi sporazum o priznanju krivice Marovića, Begović kaže da nema još nekih novih informacija.

- Ovog trenutka nemam informaciju o tome kada bi Viši sud mogao zakazati pretres po sporazumnom priznanju krivice za koji sam preko medija saznao da je predat prije nekih 20 dana Višem sudu u Podgorici - rekao je Begović.

Podsjećamo, Svetozar Marović sredinom maja je napustio istražni zatvor u Spužu, nakon što je sa Specijalnim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice za korupciju. Prema sporazumu, Marović će dobiti zatvorsku kaznu od oko četiri godine, a platiće i novčanu kaznu.

Marović je specijalnom tužiocu priznao da je vođa kriminalne organizacije više desetina ljudi, koju je formirao radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Izvor: Antena M

Portal Analitika