Ostalo

SIMONOVIĆ: Kovinić će biti sve bolja

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović rekao je danas da vjeruje da će teniserka Danka Kovinić ne samo na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, već i u Tokiju i u narednim olimpijskim ciklusima predstavljati Crnu Goru u sve boljem svijetlu.
SIMONOVIĆ: Kovinić će biti sve bolja
Portal AnalitikaIzvor

Simonović se danas sastao sa Kovinić, koja je u nedjelju, pobjedom na turniru u Marseju, izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

“Plasman na Olimpijske igre bila je moja velika želja i presrećna sam što sam se pridružila našem olimpijskom timu u Riju”, kazala je najbolja crnogorska teniserka.

Simonović je čestitao Kovinić na sjajnom rezultatu, naglasivši da vjeruje da će nastup u Riju biti samo početak njene olimpijske priče.

“Veoma sam srećan što ćemo imati predstavnicu u tako napornom, atraktivnom i popularnom sportu, kakav je tenis. Vjerujem da će Danka, ne samo u Riju, već i u Tokiju i u narednim olimpijskim ciklusima predstavljati Crnu Goru u sve boljem svijetlu”, kazao je Simonović.

Kovinić je plasman na Olimpijske igre osigurala pobjedom na turniru u Marseju.

“Taj turnir sam ostavila kao rezervnu varijantu, ako ne odbranim bodove na Rolan Garosu. Igrala sam pod malim pritiskom, jer sam znala da moram da ga osvojim da bih osigurala plasman na Olimpijske igre. Uspjela sam i presrećna sam zbog toga”, kazala je Kovinić.

Kovinić će u Riju biti među 64 igračice sa olimpijskom normom. “Biće sve najbolje igračice na svijetu i čast je biti u tom društvu. Daću sve od sebe da se predstavim na najbolji način”, kazala je ona.

Pored Kovinić, olimpijske norme u pojedinačnim sportovima ispunili su za sada jedriličar Milivoj Dukić i atletičarka Slađana Perunović.

“Pratićemo ovo troje mladih, njihove rezultate i pokušati da olakšamo njihov sportski put. Svi znamo koliko je profesionalni sport naporan i koliko odricanja traži da bi se ostvarili uspjesi na najvećoj sceni. Na njima je da nastave tako da rade i ponašaju se, a na nama da im pomognemo, u skladu sa našim mogućnostima”, kazao je Simonović. (Mina)

Portal Analitika