Region

Nikolić: Šešelj mi je psovao majku

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Novom Sadu da uvrede koje mu upućuje lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj predstavljaju prljanje političke scene u Srbiji i da očekuje da će se one u narednom periodu pojačati.
Nikolić: Šešelj mi je psovao majku
Portal AnalitikaIzvor

Nikolić je ocijenio da, bez obzira na personalna rješenja za Vladu Srbije koja mandatar Aleksandar Vučić bude imao, nakon što je obavio razgovore i sa Šešeljem i SRS, on ima očekivanja da će ona raditi mnogo bolje, te da će ostvariti obećanje koje dato, a to je da je 2016. godina prelomna, a 2017. godina u kojoj će Srbija početi da živi bolje.

"Posebno me ne interesuje njegov sud o tome šta je izdaja i ko je izdajnik, jer to Šešelj lako lijepi svakome, a pogotovo onom ko sa njim nije u dobrim odnosima. Bilo je tu prljavština i teških riječi, psovao mi je majku za koju zna da sam je kao dijete sahranio, ali ja nikada nisam izgovorio za njega lošu riječ", kazao je Nikolić u Novom Sadu.

Dodao je da iza te tišine ne stoji slabost, već stav koji je ostao zapisan, a to je da je "Miloš Obrenović govorio, da njegovo ćutanje ne treba tumačiti kao slabost, već kao pokušaj da bude mira u Srbiji, a ako treba da ratujemo sa Turcima – ratovaćemo i Srbija će pobijediti".

"Neću da se miješam u prljanje političke scene. Sada će to biti još strašnije, jer se vraća isti vokabular i pripadnici njegove stranke će u tome morati da učestvuju. Tako to ide u stranci i tako je bilo i kada sam ja bio tamo. Ali to ništa dobro i ništa novo neće donijeti Srbiji", kazao je on.

Na pitanje kako komentariše Šešeljeve izjave da je izdajnik, a Aleksandar Vučić to nije, Nikolić je kazao da ukoliko ga tako naziva zbog toga što zagovara priključenje Srbije EU, onda "se tu ne razlikuje od Vučića".

"Ako misli da sam izdajnik jer s pravom predsjednika Rusije Vladimira Putina nazivam svojim prijateljem, onda je moguće, jer on to nikada neće doživjeti. Ili zato što nam ovog mjeseca u posjetu dolazi predsjednik Kine, on to takođe nikada u životu neće doživjeti. Nije mjera izdaje da li si dobar sa Vojislavom Šešeljem, već je mjera Srbija. Ja je nikada nisam izdao", dodao je on.

Kako je objasnio, nije on želio da "uništi SRS, već je to želio upravo Vojislav Šešelj", kao i da je SRS imao izbore bez Šešelja, pa su mandati koje je ta stranka osvojila prije nego što "su se rastali", ne mogu da se pripišu Šešelju.

"Dok on nije bio tu, mandati su se pripisivali meni i bili moja zasluga, a on me optužuje da sam ih ukrao. Uostalom, ja nisam imao šta da mu vratim kada ni u čemu nije učestvovao. Ne želim da kažem nijednu lošu riječ, a ako sam i izdajnik hoću da ostanem Srbin, i da sačuvam ono što nas Srbe odvaja od drugih naroda, a kumove od drugih Srba", kazao je on i dodao da ko to ne razumije nek se zapita "kako mu je izdata krštenica".

Blic

 

Portal Analitika