Svijet

Profesorica: ''Sasvim je OK da studenti plaćaju školu seksualnim uslugama''

Digla je javnost na noge izjavama kako seksualni rad sam po sebi nije štetan i studenti ne bi trebali biti kažnjeni zbog toga već trebaju dobiti podršku
Profesorica: ''Sasvim je OK da studenti plaćaju školu seksualnim uslugama''
Portal AnalitikaIzvor

Svaki peti student radi u seks industriji, pokazalo je trogodišnje istraživanje sprovedeno na 6773 studenata u Velikoj Britaniji. 

''Posao striptizete ili prostitutke ne razlikuje se od rada u kafiću'' kazali su britanski profesori Tracey Sagar i Debbie Jones nakon istraživanja te tematike. Dodali su kako jedan od 20 studenata to radi kako bi platio troškove školovanja i studentskog života.

Profesorica kriminologije na Univerzitetu Swansea Trecey Sagar u tome ne vidi ništa problematično ''ako to onome ko to radi ne predstavlja psihički problem, seksualni rad sam po sebi nije štetan i studenti ne bi trebali biti kažnjeni zato što pružaju eskort usluge u kampusu. Pa koja je razlika između seksualno eksplicitnih radnji pred web kamerom i posla u kafiću?'' još je jedna njena izjava koja je na noge digla aktiviste. Nazvali su tu izjavu "nevjerojatno neodgovornom i glupom". 

Istraživanjem je otkriveno kako je rad u seks industriji jednako čest među muškim studentima kao i kod ženskih. 

''Pitanje je jesu li iskorišćeni u svom radu, jesu li psihički i fizički iscrpljeni u tom poslu, dolaze li na predavanja na vrijeme'' kazala je profesorica pa odgovorila i na pitanje novinara ''Misli li ona da će zarađivanje seksom pred web kamerama postati dio uobičajenog iskustva studentskog života?''

''Pogledajte, 22 posto njih to već radi. Pokazatelji su tu'' rekla je kratko, ali nije željela komentarisati da li bi roditelji trebali biti zabrinuti za svoju djecu koja su postala radna snaga seks industrije na univerzitetu. Samo je dobacila kako i ona ima ćerku koja je otišla da studira i voljela bi da tamo ima pravilnu potporu, piše Daily Mail.

Portal Analitika