Politika

Medojević: Krivokapiću, Crna Gora i DPS ne mogu preživjeti

Volio bih da je, makar danas, poslije 18 godina slijepila predsjedniku Socijaldemokratske partije (SDP) Ranku Krivokapiću jasno da, Crna Gora i Demokratska partija socijalista (DPS) ne mogu preživjeti. Neko mora nestati, kazao je funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.
Medojević: Krivokapiću, Crna Gora i DPS ne mogu preživjeti
Portal AnalitikaIzvor

Medojević je rekao da je Krivokapiću trebalo 18 godina da "politički progleda“ i vidi ono što je on 1998. godine, kada je kao član Predsjedništva SDP tražio da ta partija raskine koaliciju sa DPS i Narodnom strankom, zbog prihvatanja modela ekonomskih reformi zasnovanog na rasprodaji resursa, nekontrisanoj javnoj potrošnji, stalnom uvećavanju birokratije, uništenju proizvodnje, uvozu i zaduživanju. 

"Na veliku nesreću Crne Gore, tadašnji vrh SDP, na čelu sa Žarkom Rakčevićem je, odustao od svojih programskih prinicipa i temeljnih vrijednosti socijaldemokratije i prihvatio model reformi koji je završio, kako je morao da završi – strukturnom korupcijom i siromaštvom, dužničkim ropstvom i bankrotom javnih finansija, i brutalnom pljačkom države koja je od Đukanovića napravila milijardera“, kazao je Medojević.

On je dodao da osjeća određenu moralnu i političku satisfakciju što Krivokapić nakon 18 godina ponavlja Medojevićeve riječi iz 1998.godine.

"Zbog istorijske dimenzije ove užasne greške političkog rukovodstva SDP, da podrži pljačku, razaranje privrede, uništenje institucija i destrukciju tardicionalnog sistema pozitivnih vrijednosti i morala nacije, veoma je važno da Krivokapić, Rakčević, šabović, Rastoder i ostali iz vrha tadašnjeg SDP, koji još nijesu postali članovi DPS, priznaju ovu grešku i preuzmu politčku i morlanu odgovornost za propast zemlje i naroda koja je uslijedilanakon toga“, istakao je on.

On je naglasio da su demokratija i sloboda su za njega bile i ostale temeljne vrijednosti "na kojima može počivati bilo koja prosperitetna država koja jedino takva ima smisla“.

"Svjesno dati državu u ruke mafije, špekulativnog kapitala i stranih ambasada, što je učinila SDP 1998, skupa sa tzv crnogoroskim intelektuacima predvođenim Miškom Perovićem, predstavlja čin sramotne izdaje i uništenja crnogorske države, društva i našeg tardicionalnog sistema vrijednosti. Taj debelo naplaćeni "pakt o nenapadanju" crnogorskih suverenista sa Đukanovićem koji je sklopljen 98, tobože "zbog države", ja sam tada nazvao "paktom sa đavolom" koji će dovesti do propasti i države i naroda. Oni koji su, tada promovisali ideju da mafija vodi projekat obnove crnogorske nezavisnosti, su glavni krivci za ono što danas vide svi", rekao je funkcioner DF-a.

Portal Analitika