Abiznis

Inspektori utvrdili nepravilnosti kod pružanja usluga raftinga

Turistička inspekcija je, prilikom kontrole 29 subjekata koji se bave pružanjem usluga raftinga na Šćepan Polju, utvrdila da nijedan ne posjeduje odobrenje za rad.
Inspektori utvrdili nepravilnosti kod pružanja usluga raftinga
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprava za inspekcijske poslove su saopštili da je Turistička inspekcija krajem maja obavljala nadzor subjekata koji se bave pružanjem usluga raftinga na Šćepan Polju.

„Obavljen je nadzor kod ukupno 29 subjekata, sa akcentom na kontrolu posjedovanja dobrenja za rad. Nadzorom su utrdili da nijedan subjekat iz Crne Gore koji se bavi pružanjem ovog vida usluge ne posjeduje odobrenje za rad“, navodi se u saopštenju.

Djelatnost su, kako se dodaje, obavljali bosanski rafteri koji su posjedovali odobrenja za rad, licence za vođu čamca i plovidbenu dozvolu za svaki čamac kojim su obavljali prevoz putnika.

„Svim subjektima koji nijesu posjedovali odobrenje za rad inspektori nijesu dozvolili obavljanje djelatnosti, već su zabranili prevoz i na taj način zaštitili korisnike usluga“, dodaje se u saopštenju.

Prethodnih godina, kako su kazali iz Uprave, inspektori su izricali novčane kazne kojima nijesu postigli svrhu nadzora, s obzirom da iste nijesu uticale na raftere u smislu obezbijeđivanja neophodne dokumentacije.

„Stoga su inspektori preduzeli represivnije mjere odnosno zabranili obavljanje djelatnosti bez odobrenja za rad, a sve u cilju zaštite i bezbjednosti korisnika usluga raftinga“, dodaje se u saopštenju.

Iz Uprave su naveli da je pored nadzora raftera, obavljan i nadzor ugostiteljskih objekata na Šćepan Polju i Plužinama.

„Obavljeno je pet nadzora u toku kojih su utvrđene četiri nepravilnosti koje su se odnosile na neizdavanje fiskalnih racuna, neisticanje kućnog reda, neposjedovanje knjige žalbi i neobavještavanje nadležnog organa o početku obavljanja djelatnosti“, rekli su iz Uprave.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti izdata su dva prekršajna naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 2,3 hiljade eura.

Izvor: Mina business

Foto: tararaft.com

Portal Analitika