Abiznis

Glavni grad dijeli jeftine kredite: Kamata 3%, grejs period 12 mjeseci…

Sekretarijat za preduzetništvo Glavnog grada raspisao je Konkurs za dodjelu kredita za stimulisanje preduzetništva i poljoprivrede. Krediti će biti plasirani pod veoma povoljnim uslovima: godišnjom kamatom od tri odsto, grejs periodom od 12 mjeseci i rokom otplate tri godine u polugodišnjim anuitetima.
Glavni grad dijeli jeftine kredite: Kamata 3%, grejs period 12 mjeseci…
Portal AnalitikaIzvor

Prema uslovima objavljenim na sajtu Glavnog grada, korisnik kredita može biti srednje, malo ili mikro preduzeće, preduzetnik i poljoprivredni proizvođač iz Podgorice.

“Opredijeljena sredstva za ovu kreditnu liniju iznose ukupno 100.000 eura, od čega 80.000 eura za stimulisanje poljoprivrede i 20.000 eura za stimulisanje preduzetništva. Iznos sredstava za realizaciju jednog kredita za stimulisanje preduzetništva ili za stimulisanje poljoprivrede je do 4.000 eura”, navodi se u dokumentu.

Dokumentacija potrebna za učešće na konkursu: Da bi firma konkurisala za kredit potrebna su sljedeća dokumenta: Zahtjev za dodjelu kredita; Biznis plan; Dokaz o ispunjavanju uslova za obavljanje djelatnosti, odnosno o upisu u registar poljoprivrednih proizvodjača i List nepokretnosti. Što se tiče sredstava obezbjedjenja vraćanja kredita, za to su potrebni kreditno sposobni žiranti.

“ Posebno će se cijeniti zahtjevi koji doprinose razvoju ženskog preduzetništva i razvoju biznisa mladih. Zahtjevi za dodjelu kredita (tipski obrazac) i potrebna dokumentacija, predaju se na šalteru Sekretarijata za razvoj preduzetništva u ul. Marka Miljanova br. 3”, navodi se u Konkursu.

Rok za podnošenje zahtjeva je 20 dana od dana objavljivanja konkursa. Informacije u vezi Konkursa za raspodjelu kredita, mogu se dobiti na šalteru Sekretarijata za razvoj preduzetništva i kancelarijama ovog Organa, na kontakt telefone: 625-724; 625-205 i 625-190 i e-mail: preduzetnistvo@podgorica.me.

P.Z.

Portal Analitika