Košarka

NBA: Klivlend slavio kod kuće i smanjio na 2:1

Šampion je pao na koljena! Mada je Klivlend bio tim u podređenom položaju poslije dva ubjedljiva poraza, Lebron Džejms bio je na čelju jurišnog bataljona koji je uzvratio udarac i prepolovio zaostatak u finalu NBA lige. Ogromnu dozu samopouzdanja Kavalirsi su dobili trijumfom od čak 30 razlike, koji je prilično iznenadio sve u Golden Stejtu, a posebno trenera Stiva Kera - 120:90.
NBA: Klivlend slavio kod kuće i smanjio na 2:1
Portal AnalitikaIzvor

Sa 32 poena, 11 skokova i šest podijeljenih asistencija, dvije blokade i jednom ukradenom loptom Lebron je u 40 minuta demonstrirao silu i stajao visoko uzdignute glave, a savršenu ispomoć imao je u Kajriju Irvingu sa 30 koševa i osam završnih dodavanja, odnosno u Džej Ar Smitu, koji je na kraju imao 20 koševa. I to sve bez pomoći Kevina Lava.

Najbolji košarkaš planete Stef Kari imao je 19 poena, uz tek dva u prvom poluvremenu, dok je prvi iza njega bio Harison Barns sa 18 koševa. Klej Tompson nije imao svoje veče pošto je meč završio sa 10 poena, uz tek jednu upisanu trojku, a sreću je okušao čak sedam puta.

Branioca šampionskog prstena ponovo je stiglo „prokletstvo treće utakmice“, jer ovo je već četvrti uzastopni poraz koji Voriorsi imaju u tim susretima kada se serija seli na drugi teren. Šef struke Stiv Ker je izdanje njegovih pulena nazvao „mekim“ i to s punim pravom, jer Golden Stejt ni u jednom trenutku meča nije izgledao kao ekipa koja je upisala rekordne 73 pobjede. 

Portal Analitika