Crna hronika

Oproštajno pismo otkriva: Otac i kćerka odlučili da se ubiju?

Nabizarnija tragedija do sada - otac i kćerka Dragan (64) i Ana Pižurica (30) pronađeni su mrtvi u porodičnoj vikendici u Kolašinu, a u blizini njihovih tijela nađeno je i šokantno oproštajno pismo u kojem se navodi da su se zajednički odlučili na samoubilački čin, pišu Dnevne novine.
Oproštajno pismo otkriva: Otac i kćerka odlučili da se ubiju?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Za istražitelje je, ipak, i dalje enigma da li je otac ubio kćerku pa sebe ili se tragedija odigrala na nešto drugačiji način da je kćerka usmrtila oca, a onda pucala i u sebe. Međutim, postoji i treća verzija, da su oboje izvršili samoubistvo.

Razlog takve nedoumice je položaj Aninog beživotnog tijela, odnosno ruke koja je ostala okrenuta ka tijelu, dok je jedan pištolj pronađen u ruci njenog oca, a drugi na podu. Istražitelji su isključili mogućnost da je u do sada nezabilježenom smrtnom činu učestvovala treća osoba.

Majka i sin se nijesu usudili da uđu unutra

Prvu informaciju o tragediji kolašinska policija dobila je preksinoć, kada su se, oko 22 časa, u zgradi Odjeljenja bezbjednosti Kolašin obreli njihovi najbliži srodnici, supruga odnosno majka, te sin iliti brat. Prema nezvaničnim informacijama, oni su u utorak veče došli iz Podgorice u Kolašin, jer im se Dragan i Ana nijesu javljali na telefone. Kada su se približili kući, vrata su bila odškrinuta, a u daljini su se nazirali tragovi krvi. Njih dvoje, kako su ispričali policiji, nijesu ulazili unutra, već su se odmah zaputili u policiju, jer su posumnjali na najgore.

"Kada je policija stigla na mjesto nesreće zatekli su stravičan prizor otac i kćerka, koji su dan ranije iz Podgorice došli u porodičnu kuću, ležali su u lokvi krvi. Kada je smrt nastupila sa preciznošću se još ne zna", kazao je sa govornik blizak istrazi.

U pismu piše da porodica zna motiv

Iako potreseni, majka i sin Pižurica nijesu bili iznenađeni tragedijom, tvrdi više sagovornika DN. Oproštajno pismo, koje je nađeno na kuhinjskom stolu ispisano je na četiri stranice, a Draganova supruga je pred istražiteljima potvrdila autentičnost njegovog rukopisa.

Dnevne novine saznaju da je Dragan u pismu napisao da je njihovo samoubistvo bila zajednička odluka, koju su planirali već nekoliko mjeseci i da njihova familija i još neki bliski ljudi, koji ih poznaju, znaju zašto su to uradili.

Familija Pižurica živjela je u Podgorici, iako porijeklom iz Kolašina. Dragan je bio penzioner, a Ana ljekar, ali je posljednjih nekoliko mjeseci bila bez zaposlenja. Ovu porodicu zadesila je još jedna slična tragedija i to prije tačno 30 godina, kada je Draganov brat ubio djevojku, pa sebe. Ovo ubistvo i samoubistvo dogodili su se u Beogradu.

Ani prošao metak kroz srce, Dragan imao više rana

Na Odjeljenju patologije podgoričkog Kliničkog centra juče u popodnevnim satima obavljena je obdukcija tijela dvoje Pižurica. Nezvanično, obducent je utvrdio da je Ana stradala od jednog metka koji joj je prošao kroz srce, dok je Dragan po tijelu imao više ustrijelnih i prostrijelnih rana. Prethodno, tokom uviđaja, koji je juče trajao više sati, izuzeti su svi tragovi, koji su upućeni u Forenzički centar, kao i dva pištolja iz kojih je pucano. Nakon vještačenja u Fo renzičkom centru, precizno će se moći rekonstruisati svi detalji tragedije.

Dnevne novine

Portal Analitika