Društvo

Vandali ,,ukrali“ ulicu, šteta 30.000 eura

Prošle godine iz bjelopoljske opštinske kase izdvojeno je oko 30.000 eura za saniranje štete koju su napravili vandali. Trend uništavanja gradske imovine nastavljen je i u ovoj godini. Prema riječima sekretara Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Dejana Lukovića, gotovo svakodnevno otklanjaju posljedice štete koju naprave građani.
Vandali ,,ukrali“ ulicu, šteta 30.000 eura
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Bar dva puta nedjeljno saniramo štete koje izazivaju nesavjesni građani, bilo da se radi o zamjeni dasaka na klupama u parkovima, rasklanjanju divljih deponija, postavljanju novih saobraćajnih znakova... Nerijetko na meti su i semafori i gradska rasvjeta - kazao je Luković.

On podsjeća da su vandali u više navrata lomili i čupali semafor koji se nalazi na raskrsnici zaobilaznice u Rasovu, a prošle godine taj semafror razbijen je nepažnjom nesavjesnog vozača. Opštinu je njegovo postavljanje koštalo oko 10.000 eura.

- Za štetu na gradskoj rasvjeti koju su napravile nepoznate osoba trebalo je izdvojiti oko 7.000 eura, a čišćenje atmosferskih propusta od smeća koštalo je 1.000 eura. Kupovina novih kanti za otpad, koje stoje na stubovima za rasvjetu, koštala nas je dodatnih oko 5.000. Hiljadu eura manje, 4.000, prošle godine potrošili smo za raščišćavanje divljih deponija. Ukupno je utrošeno oko 30.000 eura za popravke, a za isti iznos bi se sigurno mogla asfaltirati jedna ulica - dodao je Luković.

Opširnije u Pobjedi…

Foto: dan.co.me

Portal Analitika