Crna hronika

Saslušan prvi svjedok u aferi „dokazi“

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević juče je saslušala prvog svjedoka u okviru istrage protiv policajaca Nikole Terzića i Dalibora Medojevića, optuženih za kršenje procedura prilikom zapljene dokumentacije iz kuće kontroverznog podgoričkog biznismena Veselina Mujovića.
Saslušan prvi svjedok u aferi „dokazi“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Branilac Terzića, advokat Lazar Aković kazao je za Pobjedu da zbog tajnosti istrage ne može saopštiti ko je dao iskaz u Tužilaštvu.

Specijalno tužilaštvo je sredinom maja donijelo naredbu o sprovođenju ove istrage. Nekoliko mjeseci ranije, 27. februara uhapšeni su šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Dalibor Medojević i inspektor Nikola Terzić zbog sumnje da su „stvorili kriminalnu organizaciju i zloupotrijebili položaj“. Viši sud tada nije usvojio zahtjev Tužilaštva da im se odredi pritvor, pa su pušteni da se brane sa slobode.

Terzić i Medojević bili su i pod istragom Unutrašnje kontrole. Utvrđeno je da su Terzić i Simo Lukačević imali propuste u radu, odnosno da nijesu poštovali proceduru prilikom primopredaje dokumenata, koji su 17. decembra zaplijenjeni u kući Mujovića. Terzić je službenik Odjeljenja za organizovani kriminal, a Lukačević je pripadnik Odjeljenja za privredni kriminal.

Dokumenti, među kojima su i pisma Mujovića, nađeni su 28. marta u gepeku automobila koji koristi krim tehnika Centra bezbjednosti Podgorica, na parkingu ispred policijske zgrade. Materijal koji je oduzet iz kuće Mujovića prenoćio je u kancelariji Odsjeka za privredni kriminal, a sjutradan je proslijeđen Nikoli Terziću i predate na ruke Daliboru Medojeviću. Kesa sa potencijalnim dokazima, koja je proslijeđena Medojeviću, nije bila zapečaćena, kako to nalaže procedura i nakon uvida u spise i evidenciju oduzetih predmeta upravo je on otkrio da nedostaju pisma i dva dokumenta.

Pobjeda; Foto: novosti.rs 

Portal Analitika