Crna hronika

Tužilaštvo provjerava da li je policajac na platnom spisku škaljarskog klana

Špekulacije kako Tužilaštvo vodi istragu protiv bišeg šefa kotorske policije i aktuelnog savjetnika ministra unutrašnjih poslova, Zorana Brđanina, nijesu tačne - kazao je Pobjedi izvor iz vrha ove institucije.
Tužilaštvo provjerava da li je policajac na platnom spisku škaljarskog klana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Nije tačno da vodimo bilo kakvu istragu protiv Brđanina - bio je kategoričan sagovornik ovog lista.

Na konferenciji za novinare više tužiteljke u Podgorici Vesne Jovićević jedno od novinarskih pitanja bilo je da li se vode istrage protiv policajaca koji su navodno uzimali novac od takozvanog škaljarskog klana i u vezi s tim u kontekst je doveden i Brđanin, ali tužiteljka nije precizno odgovorila.

- Dobili smo određeni materijal u odnosu na jedno službeno lice i ne bih više govorila o imenima i radnjama koje se vezuju za to lice - kazala je Jovićević.

Rekla je i kako je jedna od radnji koje su sprovodili i prije nego su dostavili predmet Specijalnom tužilaštvu bila istraga jednog službenog lica.

- Jedna osoba je na spisku Višeg državnog tužilaštva. Što se tiče postupanja policije uopšte, mislim da će MUP imati dovoljno osnova da kroz unutrašnje kontrole izvrši provjere, da dođe do podataka i saznanja, i nakon toga uključi nadležno tužilaštvo - rekla je Jovićević odgovarajući na pitanje o ,,prljavim policajcima“ koji su navodno na platnom spisku kriminalnih klanova.

Opširnije u Pobjedi…

Portal Analitika