Društvo

Danilović: MUP samo radi svoj posao

Pokušaj dovođenja u vezu bilo koga iz kabineta ministra unutrašnjih poslova sa događajima u Kotoru javnost neće prihvatiti, poručio je resorni ministar, Goran Danilović.
Danilović: MUP samo radi svoj posao
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da je “žalostan i smiješan” pokušaj, kako je naveo, pripadnika organizovanog kriminala da preko pojedinica u medijima šalju poruke ministru lično ili cijelom procesu kojem Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pokušava da stane na kraj.

“Pokušati pitanjima i nekim polukonstatacijama dovesti u vezu bilo koga iz ministrovog kabinita sa događajima u Kotoru javnosti pretpostavljam da neće biti prihvatljivo”, rekao je Danilović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je pozvao medijske poslenike i pojedince koji, kako je naveo, završavajau posao za organizovane kriminalne grupe i pokušavaju da demaskiraju veliki napor koji MUP ulaže u tom pravcu, da ostave na miru profesionalce, ministrove saradnike i da se odmah usmjere ka ministru lično.

“Jer smo i onako svjesni, a i ja lično, da je cijeli proces obesmišljavanja onoga što pokušavamo da uradimo u minulih 25 dana usmjeren na novizabranog ministra unutrašnjih poslova”, rekao je Danilović.

On je precizirao da se pitanjima, poput onih da li se nekim od savjetnika ministra unutrašnjih poslova može dovesti u vezu sa škaljarskim klanom upravo pomaže škaljarskom klanu, ali bezuspješno. “Uz to što i dalje konstatujem da je u pitanju žalostan i providan pokušaj nečije lične diskreditacije”.

“Javno obećavam da ćemo tu stvar do kraja istrjerati na čistac”, poručio je Danilović.

On je istakao da MUP samo radi svoj posao.

“Ni manje ni više od toga, a ubijeđen sam da nije daleko trenutak kada će policija i MUP u saradnji sa tužilaštvom imati posla i sa pipcima organizovanog kriminala u različitim oblastima javnog života, gdje će mnoge stvari biti jasne, a mnoge, navodno sada atraktivne priče, jasno biti definisane kao pokušaj skretanja i istrage i priče u pogrešnim pravcu”, dodao je Danilović.

On je zamolio saradnike za strpljenje i razumijevanje zbog toga što su odjednom oni pojedinačno postali predmet sitnih manipulacija, provokacija i žalosnih dovođenja u kontekst, “a istim tim krugovima još jedanput se stavljam na raspoljaganje da ne idu izaokola i u tom medijskom smislu targetiraju pravu metu”.

“Dakle, sve što radi ministar unutrašnjih poslova on lično stoji iza toga”, rekao je Danilović.

On je poručio da je važno da predstavnici zvaničnog državnog organa kakvo je tužilaštvo u onome što radi MUP ne vide nikakvu opstrukciju.

“A to da smo meta pojedincima iz vrlo sumnjivog miljea, to smo i očekivali i vjerujem da će biti još žešće i teže”, rekao je Danilović.

MINA

 

Portal Analitika