Zanimljivosti

MONSTRUM IZ VORČESTERA: Ubio troje djece i nabio ih na šiljke, sada pred slobodom

Tačno 43 godine prošlo je od kada je Dejvid MekGrivi izvršio tako monstruozan zločin, da mnogi ni danas ne mogu da vjeruju da je iko sposoban na tako nešto.
MONSTRUM IZ VORČESTERA: Ubio troje djece i nabio ih na šiljke, sada pred slobodom
Portal AnalitikaIzvor

"Monstrum iz Vorčestera", koji je ubio troje djece i njihova tijela nabio na šiljke od ograde, uskoro bi mogao da bude na slobodi, piše Dejli Mejl.

Dejvid MekGrivi, danas 65-ogodišnjak, te 1973. godine čuvao je Pola, Daun i Samantu Ralf, djecu svojih stanodavaca.

Majka Elzi Ralf koja je tada imala 23 godine, bila je na poslu, a njen suprug Klajv Ralf je otišao po nju. Djecu su ostavili na čuvanje Dejvidu, kog su ona dobro poznavala. Kako je često provodio vrijeme sa njima, niko nije mogao ni da pomisli da bi nešto slilčno moglo da se dogodi.

Ono što je uslijedilo može se opisati samo kao pravi horor.

Mekgrivija je plač bebe toliko iznervirao da je malu Samantu prebio na smrt, brata je zadavio, a sestri je prerezao grlo, a potom njihova tijela nabio na šiljke ograde susjedne kuće.

Kada je policija stigla na mjesto stravičnog zločina, Mekgrivi je priznao sve bez razmišljanja.

- Stavio sam Samanti ruku na usta i nestao. Pola sam zadavio žicom. Hteo sam da ga zakopam, ali nisam mogao. Izašao sam napolje i nabio ih na ogradu. Sve vrijeme sam čuo kao da neko govori djeca, djeca, djeca - rekao je "monstrum iz Vorčestera" policajcima.

Za montruozno ubistvo koje je počinio tog petka 13. dobio je doživotnu kaznu zatvora s mogućnošću pomilovanja poslije 20 godina.

Jedno vrijeme, kaznu je služio u otvorenom zatvoru, pa čak i u hostelu gdje je bio na uslovnoj slobodi, ali kada je zgrožena javnost sazanala da je takav hladnokrivni ubica praktično na slobodi, odmah je vraćen u zatvor. Ipak uslovi u kojima robija daleko su od onog što bi moža bilo očekivano za ubicu njegovog kalibra. MekGrivi u zatvoru ima apsolutnu slobodu. Na raspolaganju su kuhinja i biblioteka.

Kako mu je presudom ostavljena mogućnost pomilovanja, brutalni MekGrivi tražio je da ga puste na slobodu čak devet puta. Sada, ponovo se nada da bi mogao da izađe iz zatvora, jer kako je rekao "već puštali na uslovnu slobodu" i spreman je da pokrene proceduru za pomilovanje.

Britansko ministarstvo pravosuđa ne želi da komentariše slučaj jer kako kažu za puštanje zatvorenika na slobodu isključivo je odgovoran nezavisan odbor za pomilovanja.

Blic.rs

 

Portal Analitika