Politika

Krivokapić: "SDP neće s ovakvim DPS-om u koaliciju"

Socijaldemokratska partija (SDP) neće sa ovakvim DPS-om u koaliciju, kaže lider SDP-a Ranko Krivokapić. Kaže, međutim, da u DPS-u postoje, kako se izrazio, neukaljani članovi i time ostavio reserve za moguće koaliranje.
Krivokapić: "SDP neće s ovakvim DPS-om u koaliciju"
Portal AnalitikaIzvor

Funkciju ministra poljoprivrede, prema očekivanju SDP-a, URE i Demosa, trebalo bi da vrši potpredsjednik Vlade iz redova opozicije, Milorad Vujović. O potencijalnom kandidatu “trojka” je raspravljala i na današnjem sastanku, kazao je Krivokapić u emisiji “Akcenti” Televizije Crne Gore.

“Znam da u DPS-u postoji onaj neukaljani, neuprljani dio. Onaj dio koji nema veze sa organizovanim kriminalom, onaj dio koji nije uzimao na desetine miliona, onaj dio ljudi koji su vjerovali u program DPS-a koji smo zajedno dijelili I oko NATO I oko evropskih integracija. DPS će da doživi katarzu, da se oslobodi onog dijela te partije koji treba da ide pred sud, a ne pred izbore”, kazao je Krivokapić.

On nije saopštio ime novog ministra poljoprivrede.

“Za sada možemo da čujemo ono što smo rekli – da neko treba da vrši taj posao ministra poljoprivrede”, kazao je lider SDP-a.

Odogovarajući na pitanje da li “trojka” ima kandidata za to ministarsko mjesto, Krivokapić je kazao da tri partije imaju redovne konsultacije.

“Kao što znate, najavio sam, prilikom izbora prelazne Vlade, da ćemo dva puta sedmično imati konsultacije na vrhu “trojke”, kako je radno zovem. Konsultacije imamo ponedjeljkom i srijedom i danas ćemo raspravljati, da pokušamo da to brzo riješimo. Ali, nekoliko dana ili sedmicu dana, to može raditi potpredsjednik Vujović bez ikakvih problema”, kazao je Krivokapić.

Rtcg.me

Portal Analitika