Društvo

Tim državnih tužilaca za kotorske slučajeve

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva Vesna Jovićević kaže da u rješavanju slučajeva u Kotoru nema zastoja iako su ti predmeti trenutno u Specijalnom državnom tužilaštvu koje treba da odluči je li posrijedi organizovani kriminal. Ukoliko odgovor bude potvrdan, specijalni tužilac preuzeće slučajeve, u suprotnom, rješavanjem će nastaviti da se bavi Više tužilaštvo.
Tim državnih tužilaca za kotorske slučajeve
Portal AnalitikaIzvor

Jovićević je, na pres-konferenciji saopštila da je formirala tim državnih tužilaca koji će se baviti rasvjetljavanjem više slučajeva u Kotoru.

Tim državnih tužilaca baviće se rješavanjem ubistva Srđana Vlahovića, pokušajem ubistva Miloša Radonjića, Nenada Popovića, Vojina Stupara i Tamare Zvicer.

"Povodom formiranja tima se nijesam konsultovala sa Vrhovnim državnim tužiocem, ali to je opravdana odluka. Procijenila sam da svi predmeti mogu kvalitetno da se rade, ako na njima radi tim", kazala je Jovićević i dodala da su, u tim slučajevima prikupljeni određeni dokazi.

Na pitanje koliko je ljudi osumnjičeno, Jovićević je odgovorila "solidan broj".

Jovićević je kazala da izjave ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da do četvrtka očekuje rezultate povodom ubistava i pokušaja ubistava u Kotoru, ne doživljava kao pritisak na nju i njene kolege.

Rtcg.me

 

 

Portal Analitika