Crna hronika

Izdat nalog za privođenje braće Vukotić

Sutkinja Mo­mir­ka Te­šić iz­da­la je ju­če na­red­bu za pri­nud­no do­vo­đe­nje Ko­to­ra­na Jo­va­na (35) i Igo­ra Vu­ko­ti­ća, ko­ji se ju­če ni­su po­ja­vi­li u ko­tor­skom su­du, gdje im se, za­jed­no sa su­gra­đa­ni­nom Jo­va­nom Jo­va­no­vi­ćem, su­di zbog zbog puc­nja­ve u ti­vat­skoj dis­ko­te­ci „Ma­dam Ko­ko“.
Izdat nalog za privođenje braće Vukotić
Portal AnalitikaIzvor

Oni su ured­no po­zva­ni na su­đe­nje, a svoj iz­o­sta­nak ni­su oprav­da­li, što je bio slu­čaj i sa svje­do­ci­ma Bu­di­mi­rom Ra­do­nji­ćem i Ste­vi­com Ra­do­nji­ćem, pa će bi­ti iz­da­ta na­red­ba da se pre­ko Odje­lje­nja bez­bjed­no­sti (OB) i oni pri­nud­no do­ve­du u sud­ni­cu 4. ju­la, ka­da je za­ka­za­no no­vo su­đe­nje.
Ka­ko „Dan” sa­zna­je iz MUP-a, na­log za pri­vo­đe­nje bra­će Vu­ko­tić iz­dat je u do­go­voru sa Upra­vom po­li­ci­je, zbog po­gor­ša­nja bez­bjed­no­sne si­tu­a­ci­je u Ko­to­ru. U po­sled­njih mje­sec da­na uče­sta­le su puc­nja­ve u tom gra­du, a sum­nja se da su sto­ti­ne hi­ta­ca is­pa­lje­ne zbog su­ko­ba dvi­je kri­mi­nal­ne gru­pe. Pre­ma po­li­cij­skim evi­den­ci­ja­ma, na če­lu jed­ne od njih na­la­zi se upra­vo Jo­van Vu­ko­tić, dok dru­gu pred­vo­de Slo­bo­dan Ka­šće­lan i Ra­do­je Zvi­cer.
Ne­tr­pe­lji­vost iz­me­đu ta dva kla­na u po­sled­nje vri­je­me je pre­ra­sla u otvo­re­ni rat na ko­to­r­skim uli­ca­ma. Usled ob­ra­ču­na ma­fi­ja­ša, ugro­že­ni su i ži­vo­ti gra­đa­na jer čla­no­vi kla­no­va ne bi­ra­ju na­čin da li­kvi­di­ra­ju su­par­ni­ke, pa se ne li­be ni da hi­ce is­pa­lju­ju pred broj­nim pro­la­zni­ci­ma. Da je hit­no po­treb­na re­ak­ci­ja i dru­gih dr­žav­nih or­ga­na i da je ko­tor­ska po­li­ci­ja ne­moć­na da iza­đe na kraj s ovim pro­ble­mom i us­po­sta­vi mir u tom gra­du po­sta­lo je ja­sno na­kon što je za ne­pu­na dva mje­se­ca u tom gra­du iz­vr­še­no se­dam aten­ta­ta. Naj­če­šće je me­ta bio Ko­to­ra­nin Mi­loš Ra­do­njić (30), ko­ji je u tri na­vra­ta iz­bje­gao hi­ce, a jed­nom je ra­njen. On je, ka­ko na­vo­de iz po­li­ci­je, bli­zak Ka­šće­la­nu i Zvi­ce­ru. Na me­ti ne­po­zna­tih na­pa­da­ča u me­đu­vre­me­nu se na­šla i Zvi­ce­ro­va su­pru­ga Ta­ma­ra, ko­ja je ta­ko­đe osta­la ne­po­vri­je­đe­na. U ob­ra­ču­nu ko­tor­skih kri­mi­nal­nih kla­no­va ra­njen je i Vo­jin Stu­par, a na ar­hi­tek­tu iz Pod­go­ri­ce gre­škom su is­pa­lje­ni hi­ci, ko­ji ga sre­ćom ni­je­su po­go­di­li. Ta­ko­đe, po­čet­kom apri­la, dok je iz svog auto­mo­bi­la pro­da­vao ci­ga­re­te, u Do­bro­ti je ubi­jen Pod­go­ri­ča­nin Sr­đan Vla­ho­vić (33).
Shva­ta­ju­ći ozbilj­nost si­tu­a­ci­je i mo­gu­će po­slje­di­ce va­tre­nih ob­ra­ču­na, mi­ni­star unu­tra­šnjih po­slo­va Go­ran Da­ni­lo­vić sa­stao se sa di­rek­to­rom po­li­ci­je Slav­kom Sto­ja­no­vi­ćem, ka­da je oba­vi­je­šten da su ko­tor­ski in­spek­to­ri pred­u­ze­li sve mje­re ka­ko bi ra­svi­je­tli­li sve slu­ča­je­ve i obez­bi­je­di­li mir. Ipak, već na­red­nog da­na u Ko­to­ru je do­šlo do no­ve puc­nja­ve. Da­ni­lo­vić je ta­da oti­šao u taj grad, gdje se sa­stao sa še­fom ta­mo­šnje po­li­ci­je Igo­rom Po­po­vi­ćem. Mi­ni­star po­li­ci­je je tom pri­li­kom na­ja­vio otvo­re­ni ob­ra­čun sa kri­mi­nal­ci­ma i nji­ho­vo hap­še­nje, a nad­le­žni­ma je dao rok do če­tvrt­ka da po­stig­nu kon­kret­ne re­zul­ta­te. U su­prot­nom, ka­ko je na­ja­vio, po­kre­nu­će po­stup­ke za utvr­đi­va­nje nji­ho­ve od­go­vor­no­sti.

Portal Analitika