Abiznis

Crna Gora i Srbija zajednički na sajmovima u Tokiju i Šangaju

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović sastao se danas u Beogradu sapotpredsjednikom Vladei ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija SrbijeRasimom Ljajićem, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti turizma.
Crna Gora i Srbija zajednički na sajmovima u Tokiju i Šangaju
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Gvozdenović najavio je rekordnu turističku sezonu u našoj zemlji i pozvao turiste iz Srbije, koji namjeravaju da svoj godišnji odmor provedu van zemlje, da ljetuju u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Ljajić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da turistički promet između dvije zemlje kontinuirano raste, dodavši da su za prva četiri mjeseca ove godine crnogorski turisti ostvarili najveći broj noćenja u Srbiji od svih stranih turista.

Gvozdenovići Ljajić su se dogovorili da Srbija i Crna Gora zajednički nastupe na predstojećim turističkim sajmovima u Tokiju i Šangaju, koji spadaju u red najvećih svjetskih manifestacija tog tipa.

Govoreći o problemima hotela na crnogorskom primorju čiji je vlasnik Republika Srbija, a koji trenutno nijesu u funkciji, sagovornicisu istakli neophodnost što hitnijeg rješavanja njihovog statusa.

 

Portal Analitika