Abiznis

IRF nije vlasnik “Metalca” u stečaju

Investiciono razvojni fond, reagovao je na tekst koji je prenijela Portal Analitika- “Metalac: Nude imovinu za 9,95 miliona eura”. Tekst, koji je potpisala PR Maša Vukasojević, prenosimo integralno.
IRF nije vlasnik “Metalca” u stečaju
Portal AnalitikaIzvor

Dana 07.06.2016.godine na Portalu Analitika objavljen je članak pod nazivom “Metalac: Nude imovinu za 9,95 miliona eura”.

U predmetnom članku se navodi  da “Nakon što je Erste banka tražila naplatu garancije, većinski udio u Metalcu pripao je Investiciono-razvojnom fondu”.

Radi potpunog i istinitog upoznavanja javnosti u vezi navoda da “Nakon što je Erste banka tražila naplatu garancije, većinski udio u Metalcu pripao je Investiciono-razvojnom fondu”, ističemo da je Investiciono-razvojni fond. izdao garanciju za povraćaj kredita “Montavar Metalac” DOO Nikšić, koje je to društvo uzelo kod Erste bank AD Podgorica.

masaNavedena garancija je obezbijeđena hipotekom nad nepokretnostima upisanim u LN 725 KO Nikšić.

Kako je nad “Montavar Metalac” DOO Nikšić pred Privrednim sudom Crne Gore otvoren stečajni postupak, to je IRF CG svoje potraživanje po osnovu date garancije prijavilo u tom postupku, a u skladu sa Zakonom koji uređuje stečajni postupak.

Stečajni upravnik, odnosno Sud, prihvatio je potraživanje Investiciono-razvojnog fonda CG A.D. koje je obezbijeđeno navedenom hipotekom, te je Fond stekao pravo razlučnog povjerioca u tom postupku, a u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakona o stečaju.

U skladu sa navedenim, razlučno pravo se nikako ne smije, niti može, podvesti pod navodnim pravom svojine nad “većinskim udjelom”  u “Montavar Metalac” DOONikšić, odnosno IRF CG A.D. nije vlasnik tog društva u stečaju.

 

 

 

Portal Analitika