Fudbal

MILAČIĆ: Ne očekujem mnogo od ovog EP, Francuska favorit

Ne očekujem mnogo od ovog Evropskog prvenstva jer se ono održava u jednoj atmosferi nesigurnosti i to će sigurno da utiče na sportiste. Jer, da bi se dobar fudbal igrao i da bi se dobre partije pružale glava mora da je čista...a, kad se misli o životima, to je teško, kazao je u izjavi za Portal Analitika naš proslavljeni fudbalski strateg, Brano Milačić.
MILAČIĆ: Ne očekujem mnogo od ovog EP, Francuska favorit
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U petak od 21 sat startuje ovogodišnji šampionat Evrope, utakmicom između domaćina Francuske i Rumunije. Milačić za Portal Analitika ocjenjuje da su Francuzi glavni favoriti za osvajanje titule, dok su Belgijanci kandidati za iznenađenje.

- Što se tiče favorita, u prvom redu su Francuzi. Mislim da su oni najozbiljniji favoriti, igraju kući dobro, imaju dobru ekipu... Tu su i Njemci, dok mislim da Belgijanci mogu da naprave neko iznenađenje...Od Španaca ne očekujem ništa - mislim da ovoga puta neće biti na nivou na kom su do sada bili... Italijani su vazda opasni, tako, biće vrlo interesantno - kazao je Milačić.

On je izdvojio i Englesku reprezentaciju, kao jedno od mogućih iznenađenja.

- Mislim da su Englezi konačno napravili normalnu reprezentaciju koja igra dobar fudbal, tako da bi i oni isto mogli da budu iznenađenje pored Belgijanaca, pošto se za Francuze, Italijane, Njemce ne može reći i ako naprave nešto da je iznenađenje. Već od ovih manjih reprezentacija, ne vidim da bi neko mogao bitno da iznenadi - naveo je Milačić.

euro2016-grupe-epa-main

On je dodao da Hrvatska na ovom šampionatu nema ni selektora, niti atmosferu koja bi mogla da im donese dobar plasman.

- Kada je u pitanju ekipa Hrvatske mogu da kažem da oni imaju sve, ali ovoga puta nemaju ni selektora, niti atmosferu koja je nekada krasila Hrvatsku, tako da ne očekujem od njih iznenađenje - ocijenio je Milačić.

On je kazao da lično nema favorita, pa će stoga navijati za onu ekipu koja bude igrala najljepši fudbal.

- Lično nemam emocija, jedino ih imam kad igra crnogorska reprezentacija, tako da nemam posebnih favorita. Realno, navijaću za onoga ko bude igrao najljepši fudbal - zaključio je Milačić.

A.P.

Portal Analitika