Abiznis

U Tivtu 442 izdavaoca privatnog smještaja

U Tivtu je ukupno 442 registrovana izdavaoca privatnog smještaja, a od početka godine prijavljeno je 27 novih, saopšteno je iz opštinskog Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj.
U Tivtu 442 izdavaoca privatnog smještaja
Portal AnalitikaIzvor

Iz resornog Sekretarijata su kazali da je oko 80 rješenja isteklo, ali da se očekuje da će ona biti produžena u kampanji Registruj smještaj, koja je u toku, prenosi Radio Tivat.

Kampanju posljednjih godina zajednički realizuju opštinski Sekretarijat za finansije i ekonomski razvoj i Turistička organizacija.

Kampanja je oganizovana i ove godine i u tu svrhu je štampana brošura koja je distribuirana na kućne adrese, a realizuje se pod sloganom "Procedura je jednostavna, svima se isplati".

U slučaju obavljanja djelatnosti bez odobrenja za rad od ove godine kazne se kreću od 150 do 2.000 eura.

Iz tivatske Turističke organizacije saopšteno je da su privatni izdavaoci u Tivtu u posljednjih desetak godina mnogo uložili u unaprijeđenje smještajnih kapaciteta. U ponudi su apartmani i sobe visoke kategorije.

Direktor Turističke organizacije, Bernarda Moškov, kazala je da imaju odličnu saradnju sa privatnim stanodavcima i to su njihovi najbolji saradnici, jer je u prošloj godini po osnovu boravišne takse naplaćeno 185,7 hiljada eura, od čega je preko 75 odsto naplaćeno u objektima privatnog smještaja.

"U odnosu na prošlu, u prvoj polovini ove godine dug od hotelijera je znatno smanjen, tako da su u Turističkoj sa popriličnim iznosom prihoda ušli u realizaciju planova za ovu godinu", rekla je Moškov.

Ona je navela da je kampanja Registruj smještaj posljednjih godina uticala na povećanje broja registrovanih izdavaoca, ali i dodala da oni imaju izgrađenu svijest da treba da legalizuju rad.

"To je veoma jednostavna procedura, za jedan dan se sve završava u Opštini", zaključila je Moškov.

Izvor: Mina business

Portal Analitika