Politika

Nikčević: DF i SNP koče formiranje odbora za praćenje izbora

Demokratski front i Socijalistička narodna partija jedine su dvije stranke koje još nijesu dostavile spisak svojih kandidata za formiranje odbora za praćenje izbornog procesa, potvrdio je Pobjedi predsjednik Administrativnog odbora Radivoje Nikčević.
Nikčević: DF i SNP koče formiranje odbora za praćenje izbora
Portal AnalitikaIzvor

 On je u razgovoru za taj list naveo da su ostali politički subjekti delegirali kandidate koji su i raniji bili u sastavu tog tijela, te da za kompletiranje članstva nedostaje još sedam kandidata. Iz prostog razloga što DF i SNP nijesu predložili kandidate naveo je Nikčević. Dodao je da je zvaničan poziv za predlaganje kandidata u cilju formiranja odbora upućen svim političkim subjektima, te da se samo čeka odgovor DF-a i SNP-a.

Formiranje odbora je u zajedničkom interesu kako bi se stekli svi neophodni uslovi da i ovi izbori budu praćeni na odgovarajući način. Upravo to je tražila sama opozicija. Oni su bili inicijatori formiranja takvog odbora, upravo oni koji danas koče ovaj proces naveo je Nikčević.

U sastavu odbora za praćenje izbornog procesa u ime vladajuće koalicije, kao i do sada, biće Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, Miodrag Vuković, Ljerka Dragičević, Milutin Simović i Suljo Mustafić. U sastavu tog tijela će u ime Pozitivne Crne Gore biti Azra Jasavić, a Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović.

Pobjeda

Portal Analitika