Crna hronika

Specijalno tužilaštvo: Laković pričao o ponudi za Zetagradnju

Danilo Laković, osnivač ,,Laković marketa“, izjasnio se juče pred specijalnim tužiocem na okolnosti davanja ponude Zetagradnji da izda jedan objekat koji je Zetagradnja kupila od Duvanskog kombinata. Laković je u svojstvu svjedoka pozvan da da iskaz u istrazi o prodaji Duvanskog kombinata koje je Tužilaštvo pokrenulo zbog sumnje da je bilo zloupotreba kojima je budžet opštine oštećen za skoro šest miliona eura.
Specijalno tužilaštvo: Laković pričao o ponudi za Zetagradnju
Portal AnalitikaIzvor

Kako Pobjeda saznaje, Laković je potvrdio ono što je protekle sedmice kazao predstavnik Zetagradnje Blagota Radović, da je sve rađeno u skladu sa zakonom.

Radović je ispričao da je imao ponudu ,,Laković“ firme za izdavanje u zakup objekta za 40.000 eura mjesečno, a da tonije bio u stanju da uradi zbog odugovlačenja predaje od Duvanskog kombinata. Te navode potvrdio je i svjedok Lakovićobjasnivši da je više puta ponudio Zetagradnji da uzme objekat pod zakup.

U istrazi je ranije u svojstvu svjedoka saslušan i Ratko Radonjić, rukovodilac Sektora za opšte i zajedničke poslove u Zetagradnji.

Specijalno 19. aprila donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Dragana Rakočevića, stečajnog upravnika Duvanskog kombinata Veselina Raičevića, Zetagradnje i bivšeg izvršnog direktora te firme Miloša Stojanovića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj za vrijeme stečajnog postupka u Duvanskom kombinatu.

Prema stavu istražitelja, šteta za državni budžet je 5.887.683 eura.

Portal Analitika