Društvo

Startuje đačka kuhinja: Obroci od 10 do 12 eura

Roditelji koji žele da njihova djeca dobijaju hranu u toku nastave iz novootvorene Đačke kuhinje mjesečno će za tu uslugu plaćati od 10 do 12 eura, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva prosvjete. Lijepa vijest za sve roditelje koji imaju više djece jeste da će za svako naredno dijete koje pohađa vaspitno-obrazovnu ustanovu obrok plaćati u pola cijene, tačnije pet odnosno šest eura.
Startuje đačka kuhinja: Obroci od 10 do 12 eura
Portal AnalitikaIzvor

U saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, prosvjetni resor će sagledati, kako su kazali, mogućnosti nižih cijena obroka za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Đačka kuhinja krajem maja je otvorena u Školi za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić", kako bi đaci osnovnih i srednjih škola u Podgorici od septembra dobijali obroke u školi. Projekat Đačke kuhinje je višestruko značajan iz razloga što će užinu za djecu pripremati učenici trgovinske škole, koji će na taj način imati priliku da usavršavaju praktičnu nastavu, uz pratnju mentora, profesora kuvarstva i drugih oblasti.

Ipak, još nije odlučeno koja će vrsta obroka biti na raspolaganju djeci.

"Pripremanje menija koji će biti ponuđen učenicima vaspitno-obrazovnih ustanova u Podgorici je u toku i biće gotovo do kraja avgusta. Na mjesečnom nivou cijena po učeniku će iznositi od 10 do 12 eura. U saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja sagledaće se mogućnosti nižih cijena obroka za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Ne treba zanemariti činjenicu da će roditelji za svako drugo, treće i sljedeće dijete koje pohađa vaspitno-obrazovnu ustanovu obrok plaćati u pola cijene, tačnije pet odnosno šest eura", saopšteno je DN iz resora Predraga Boškovića.

Portal Analitika