Društvo

Danilovgrad: Počela gradnja stanova za prosvjetne radnike

U Danilovgradu je danas postavljen kamen temeljac za izgradnju 18 stanova za prosvjetne radnike tog grada.
Danilovgrad: Počela gradnja stanova za prosvjetne radnike
Portal AnalitikaIzvor

Kamen temeljac položili su ministar prosvjete Predrag Bošković, predsjednik Opštine Danilovgrad Branimir Đuranović, predsjednik Sinidikata prosvjete Crne Gore Zvonko Pavićević i direktor Stambene zadruge prosvjetnih radnika „Solidarno“ Zoran Stanišić.

Bošković je na svečanosti rekao da je dobra saradnja sa Sindikatom prosvjete omogućila realizaciju nekoliko zajedničkih projekata koji su usmjereni na poboljšanje standarda života prosvjetnih radnika, među kojima je rješavanje stambenog pitanja za njih.

On je dodao da se na tome neće stati i da će se sljedeći kamen temeljac postavljati u Podgorici.

"Bošković je zahvalio Opštini Danilovgrad koja je bez naknade dodijelila plac i dala svoj doprinost u rješavanju jednog od najznačajnih pitanja za zaposlene u prosvjeti koji rade u šest vaspitno-obrazovnih ustanova u Danilovgradu“, kaže se u saopštenju.

Ministar je istakao da će Ministarstvo raditi na obnovi nekoliko objekata koji će biti stavljeni na raspolaganje predškolskim ustanovama u Danilovgradu, kako bi se poboljšali uslovi, ali i povećao upis djece u predškolske ustanove.

Đuranović je, kako se navodi, kazao da Danilovgrad ima dugu tradiciju kada je riječ o obrazovanju, jer su na teritoriji ove opštine osnovane neke od prvih škola u Crnoj Gori.

U skladu sa tim lokalna uprava je uvijek podržavala obrazovanje i Đuranović je izrazio zadovoljstvo što je Skupština Opštine donijela jednoglasnu odluku o dodjeli tog placa.

Stanišić je rekao da je od 2003. godine do danas Zadruga sarađivala sa 15 opština Crne Gore, a da je rezultat 761 stambena jedinica dodijeljena prosvjetnim radnicima.

"„On je rekao da će do kraja godine ovaj broj dostići 800 stanova. Novina je što će korisnici stanova moći da kod Crnogorske komercijalne banke stave stan u izgradnji pod hipoteku kako bi podizali povoljne kredite. On je takođe naglasio da je planirano da se radovi završe za 18 mjeseci i zahvalio svima koji su pomogli da se projekat realizuje“, saopšteno je iz ministarstva.

Pavićević je zahvalio lokalnoj upravi za dodijeljeni plac na kojem će biti izgrađeni novi domovi za prosvjetne radnike Danilovgrada.

"On je zahvalio i Ministarstvu prosvjete na participaciji u sredstvima za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u prosvjeti“, navedeno je u saopštenju.

(Mina)

Portal Analitika