Abiznis

MBA: Jačati saradnju privatnog i javnog sektora

U Montenegro Biznis Alijansi (MBA) smatramo da se poslovni ambijent u Crnoj Gori iz godine u godinu mijenja na bolje. Takođe smo sigurni da za to značajne zasluge imaju poslovne asocijacije koje su angažovane na stvaranju što podsticajnijeg poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, saopšteno je iz MBA.
 MBA: Jačati saradnju privatnog i javnog sektora
Portal AnalitikaIzvor

Ovom prilikom ukazali bi, kako navode, smo na nekoliko stvari čije bi sprovođenje u narednom periodu uticalo na to da se kroz intenziviranje odnosa privatnog i javnog sektora, poslovni ambijent unaprijedi.

- Prvo, rekli bi smo da na relaciji opštine–država, mora jačati kontinuitet saradnje u prilog podsticanja biznisa na lokalnom nivou. Na taj način eliminisali bi smo određene biznis barijere na lokalnom nivou i omogućili lokalnom biznisu brži razvoj.  Drugo, MBA kao poslovna asocijacija koja, prije svega, kroz predloge i sugestije na predložene zakone nastoji da utiče na kreiranje zakonske regulative što podsticajnije za biznis, insistira da resorna Ministarstva redovno izvještavaju poslovne asocijacije o tome da li su njihovi predlozi na  zakonske akte prihvaćeni i ako nijesu da se obrazloži zašto nijesu. Mišljenja smo da bi takav način komunikacije obezbijedio još kvalitetniju saradnju javnog i privatnog sektora – stoji u saopštenju.

MBA smatra da bi na kvalitet ovih odnosa uticalo i to da se u javnom sektoru, gdje god i kad god je to moguće upošljavaju ljudi koju razumiju filozofiju biznisa, jer privatnom sektoru je potrebna saradnja sa onima koji “osjećaju” njihove probleme, ali i njihovu ulogu i značaj za napredak naše ekonomije i društva u cjelini.

- MBA će i dalje nastojati da kroz svoje predloge i sugestije pruža puni doprinos stvaranju što podsticajnijeg poslovnog ambijenta, svjesni da nam samo razvijeni biznis može obezbijediti ekonomsku i svaku drugu stabilnost – poručili su iz MBA.

 

Portal Analitika