Politika

Zamjena za Popovića neće ubrzo, resorom će rukovoditi neko od opozicionih ministara

Izbor novog ministra poljoprivrede, koji će na toj funkciji zamijeniti Milenka Popovića, neće se desiti ubrzo, saznaje Portal Analitika od dobro obaviještenog izvora iz opozicione trojke Demos, URA i SDP. Kako nam je rečeno, za izbor Popovićeve zamjene proceduralno će biće potrebno određeno vrijeme, a prije toga je neophodno i obaviti razgovore sa potencijalnim kandidatima.
Zamjena za Popovića neće ubrzo, resorom će rukovoditi neko od opozicionih ministara
Portal AnalitikaIzvor

„Danas bi trebalo da imamo jedan sastanak sa predstavnicima DPS-a, na kojem ćemo predložiti da neko od opozicionih kadrova u Vladi preuzeme rukovođenje Ministarstvom poljoprivrede do izbora novog ministra. Mislimo da je to prelazno rješenje, slično onome kada je potpredsjednik Vlade Duško Marković rukovodio Ministarstvom unutrašnjih poslova dok nije izabran novi ministar“, kazao je izvor našeg portala iz opozicije.

Prema njegovim riječima, za sada je u igri nekoliko kandidata za Popovićevog nasljednika, ali je, kako kaže, još uvijek sve u vazduhu da bi se govorilo o imenima.

„Tu su dva kandidata čija su se imena pominjala ranije, i koja nijesu neko veliko iznenađenje za javnost, a sinoć su se pojavila i neka nova lica koja su meni nepoznata“, rekao je izvor Portala Analitika.

Podsjećamo, Popović je juče podnio ostavku na mjesto ministra poljoprivrede zbog zdravstvenih problema.

Njega su za mjesto u tom resoru ranije predložili Demos, URA i SDP, a to je urađeno nakon što je premijer Milo Đukanović odbio njihovog kandidata Milorada Vujovića za tu funkciju. Popović je prvobitno bio predložen za potpredsjednika Vlade.

Parlament ga je 16. maja izabrao za ministra poljoprivrede, a Vujovića za potpredsjednika Vlade.

Foto: gov.me

Portal Analitika