Crna hronika

Za građane Kotora prisustvo SAJ-a nije popularno, ali je neophodno

Na ulicama Kotora od juče se primjećuje ptrisustvo pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice čiji je zadatak da doprinesu miru u gradu koji je u posljednje vrijeme poprište obračuna kriminalnih klanova.
Za građane Kotora prisustvo SAJ-a nije popularno, ali je neophodno
Portal AnalitikaIzvor

Malo, malo pa pucnjava zbog neriješenih računa nedodirljivih mafijaša.

Budući da je bezbijednost stanovnika i gostiju drevnog grada dovedena u pitanje, pojačane su snage bezbijednosti, a o prisustvu SAJ-ovaca Kotorani u anketi Skala radija kažu da nije popularno, ali je neophodno.

“I ranije se moralo na ovaj način reagovati jer se narod boji, metak može da zaluta.Evo nekoliko se ne može živjeti u Kotor”, kaže naš sugrađanin i dodaje da mu specijalci uopšte ne smetaju, neka rade svoj posao, zbog mira u gradu jer ovo je više prešlo sve mjere.

“Ovo je katastrofa sa pucnjavama i zato  neka su stigli specijalci. Sinoć sam ih vidio maskirane, kao nindže su, crni sa automatima. Nije lijepa slika ni za nas ni za strance, kome je milo to  viđeti, ali razumijem ih. Rade svoj posao“, mišljenja je naš sagovornik.

Srednjevječni sugrađanin rezignirano kaže da je čitav svoj život proveo u Kotoru, ali da se ovako nešto po prvi put događa u ovakvom obimu.

Država, kaže on, treba da preduzme sve kako bi grad Kotor i u narednom periodu bio  grad mira, tolerancije, da turisti bezbjedno borave u njemu.

O prisustvu specijalaca naš sugrađanin kaže da nijesu posebno primijećeni.

Vjerovatno ih je više u noćnim i popodnevnim satima.

On smatra da moraju da preduzmu akcije i da to da neki rezultat.

Mlađi Kotoranin poručuje: “Bolje da idu po kućama nego što po ulicama narod prepadaju. Znaju tačno ko je i ušto  umiješan, pa neka ih pokupe po kućama. Nas, normalne građane i turiste neka ostave da uživamo u životu”, bilježi anketa Skala radija.

Podsjećamo na vatrene obračune u kojem je pucano na podgoričkog arhitektu Nenada Popovića, ubistvo Srđana Vlahovića, koje se samo mjesec ranije dogodilo u naselju Plagenti u  Dobroti, podmetanje požara u diskoteci “Maximus”, kao i subotnju pucnjavu u Kotoru kod kafane “Lovćen” u kojoj nije bilo povrijeđenih. (Skala Radio)

Portal Analitika