Politika

Cdu: Radović treba da pazi što priča, što je dosta, dosta je

Jučerašnje izjave g. Rista Radovića, poglavara srpske crkve u Crnoj Gori, naišle su na oštre kritike Crnogorske demokratske unije, koji navode da su te izjave još jedan primjer ''besprizornog, rušilačkog i anti-crnogorskog djelovanja njega i njegove crkve''.
Cdu: Radović treba da pazi što priča, što je dosta, dosta je
Portal AnalitikaIzvor

''G. Radović vjerovatno živi u ubjeđenju da su zaboravljena njegova nepočinstva, od vremena huškanja na rat i raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje, gošćenja okrvavljenih paravojnih formacija u našem Cetinjskom manastiru, preko odbranaštva, sakrivanja i pravdanja ratnih zločina i zločinaca, pa do sprdanja, omalovažavanja i negiranja svega što je vrijedno, ljudsko i čovječno u našoj Crnoj Gori'', navodi se u saopštenju. 

Prema njihovim tvrdnjama Radoviću i njegovima smeta ono što je najbolje i najvrednije u Crnoj Gori, njenoj istoriji, njenoj tradiciji, njenom multietničkom iskustvu i međuvjerskom poštovanju i solidarnosti. 

''Zajednički život i međusobno poštovanje su za Amfilohija bezbožnička urota, a Crna Gora koja to čuva i baštini "nije vječna", tj. treba da propadne. Ponavljamo g. Radoviću, ako je tu "sitnicu" smetnuo s uma, da on nije vječan, a da budućnost naše zemlje i svih nas koji ovdje živimo odavno ne zavisi od njega i njemu sličnih. Bilo bi dobro za sve nas, uključujući časne vjernike koji hodaju za g. Radovićem, da bar jednom, i iz njihovih redova, čujemo glas razuma i otklona od zlih i nečasnih riječi i djela njihovog poglavara. Na to, bar jednog od njih, obavezuje istina da smo u ovoj zemlji svi jednaki, svi zajedno i svi svoji na svome.'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika