Fudbal

VIDEO: Argentina bez Mesija nadigrala Čile

Prethodne noći otpočelo je takmičenje u grupi D Kopa Amerika, a pobjede na otvaranju zabilježile su selekcije Argentine i Paname.
VIDEO: Argentina bez Mesija nadigrala Čile
Portal AnalitikaIzvor

'Gaučosi' su predvođeni Anhelom di Marijom, bez Lionela Mesija, porazili aktuelne šampione Čileance 2:1 (0:0), dok je Panama pogocima Blasa Peresa savladala Boliviju identičnim rezultatom – 2.1 (1:0).

Argentinci su u meču punom tempa i trčanja uspjeli da se revanširaju Čileancima za poraz u prošlom meču, iako je pobjeda 'La Roje' u prethodnom finalu poslije penala daleko vrjednija. 

Prvi pogodak na meču vidjeli smo poslije šest minuta igre u nastavku, kada je Ener Benega povukao kontru svog tima i uposlio Anhela di Mariju na ivici kaznenog, a krilnom napadaču Pari Sen Žeremena nije bilo previše teško da pogodi bliži ugao gola Klaudija Brava. 

Samo osam minuta kasnije, Di Marija se revanširao novom igraču milanskog Intera za asistenciju iz gotovo identične situacije, s tim da je Benega imao i malo sreće – jer je lopta na putu ka bližem uglu pogodila jednog od defanzivaca Čilea. 

Sve što je aktuelni šampion uspio da uradi do kraja bio je pogodak Hosea Pedra Funesalida u trećem minutu nadokande, na pâs Fabijana Oreljane.

Portal Analitika