Politika

Demokrate: Tajni podaci stambenih kredita funkcionera skandal nad skandalima

Ministar prosvjete Predrag Bošković saopštio je da je Vlada označila stepenom tajnosti podatke o tome kojim funkcionerima je nadležna komisija posljednje tri i po godine riješila stambeno pitanje dodjelom stana ili stambenog kredita.
Demokrate: Tajni podaci stambenih kredita funkcionera skandal nad skandalima
Portal AnalitikaIzvor

Neven Gošović (Demokrate) pitao je ministra Boškovića kojim je funkcionerima Vlada u prethodne tri i po godine riješila stambeno pitanje po osnovu zakupa stana, kupovine stana pod povoljnijim uslovima, zamjene stana, dodjelom kredita za izgradnju, kupovinu ili poboljšanje uslo-va stanovanja, ili dodjelom građevinskog zemljišta za individualno rješavanje stambenih potreba.

Bošković je objasnio da su te informacije označene stepe-nom tajnosti. ''Zbog toga i poštovanja zakona, uz svu dobru volju, nijesam u mogućnosti da vam dostavim ove podatke. Kada istekne stepen tajnosti, možete imati uvid u podatke koje ste tražili'' kazao je Bošković. Gošović je ocijenio da je tajnost tih podataka „očigledan pokazatelj zloupotreba“. Iz Demokratske Crne Gore su nakon toga saopštili da je Boškovićev odgovor „skandal nad skandalima“. Podsjećaju da se stepen tajno-sti „povjerljivo“ u skladu sa Zakonom može odrediti samo za podatke čijim bi otkrivanjem nastupile štetne posljedice za bezbjednost i interese Crne Gore.

''Pozivamo premijera Đukanovića da ukupnoj javnosti pruži suvislo obrazloženje kako se to ugrožava bezbjednost i interesi Crne Gore ako se građanima učini dostupna informacija kojim funkcionerima je ta ista Vlada, koju su građani na ovaj ili onaj način posredno izabrali da bude njihov uslužni servis, preko nadležne komisije riješila stambeno pitanje. Kada je to rješenje donešeno i zbog čega do sada nije bilo dostupno javnosti'' kažu Demokrate.(Pobjeda)

Portal Analitika