Zanimljivosti

Besplatni časovi joge u parku kod Sportskog centra „Morača“

Tokom juna mjeseca u parku kod Sportskog centra „Morača“, održavaće se besplatni javni časovi joge.
Besplatni časovi joge u parku kod Sportskog centra „Morača“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Svake srijede od 1. do 29. juna, s početkom u 19h, građani Podgorice imaće priliku da vježbaju ovu drevnu disciplinu. Časovi joge namijenjeni su svima, bez obzira na prethodno iskustvo, starosnu dob, pol, kondiciju itd.

Besplatni javni časovi joge poklon su Joga kluba „Namaste“ stanovnicima Podgorice, a časove će držati magistrica filozofije i instruktorka joge, Kristina Bojanović.

Sljedeći čas održaće se 8. juna u 19h, i organizatori mole sve zainteresovane da ponesu prostirku za vježbanje i udobnu odjeću, kao i da se oprobaju u jogi i osjete sve njene dobrobiti.

Joga je veoma značajna i korisna, jer poboljšava opšte stanje organizma, kako u fizičkom, tako i u mentalnom aspektu; smanjuje i održava tjelesnu težinu; zateže i jača mišiće; popravlja držanje i koncentraciju; pomaže kod brojnih i raznovrsnih zdravstvenih problema, i oslobađa od stresa, od kojeg u savremenom svijetu pati veliki procenat ljudi i koji je uzročnik mnogih bolesti. Joga je disciplina koja podstiče vitalnost tijela, ali i oplemenjuje emotivni, socijalni i duhovni život.

Pored učinkovitih fizičkih vježbi, joga predstavlja filozofiju sadržajnog življenja, odnosno skup plemenitih i praktičnih smjernica za uravnotežen, sadržajan i odgovoran život.

Portal Analitika