Društvo

Uskoro asfaltiranje Topliškog puta

Danas je u zgradi Akademije znanja u Budvi održana druga sjednica opštinskog Koordinacionog tima za pripremu i praćenje ljetnje turističke sezone 2016. godine, kojoj su prisustvovali predstavnici svih relevantnih subjekata koji djeluju na teritoriji budvanske opštine i koji aktivno učestvuju u kreiranju što bolje i bogatije ponude našeg grada.
Uskoro asfaltiranje Topliškog puta
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sjednicom je predsjedvao predjsednik Opštine Budva doc. dr Srđa Popović, a istoj su prisustvovali potpredsjednica Opštine Suzana Pribilović, nadležni sekretari i načelnici u Opštini Budva, direktorica Turističke organizacije Opštine Budva, direktori privrednih društava „Komunalno”, „Parking Servis”, „Vodovod i kanalizacija” i „Akademija znanja”, načelnik Uprave policije PJ Budva, direktor JZU Dom zdravlja Budva i prestavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Elektoprivrede Crne Gore, kao i predstavnici CTU i Udruženja Ugostitelja.

Na današnjoj sjednici predsjednik Popović je upoznao sve prisutne članove da su radovi na spajanju dva bulevara privedeni kraju i da se očekuje njegovo otvaranje najkasnije do 20. juna. Predsjednik je naveo i da će se uskoro otpočeti sa asfaltiranjem ulice od Žute Grede preko Prijevora do Topliša, kao i asfaltiranjem čitavog Topliškog puta, te da nas 15. juna očekuje otvaranje najvećeg Akva parka na ovim područjima.

Nadalje, na sjednici je razmatrana realizacija zaključaka sa prvog zasjedanja Koordinacionog tima, stoga je sekretar za gradsku infrastrukturu i ambijent Nikola Divanović, koji predsjedava Mještovitim radnim timom,  podsjetio da se u kontinuitetu obilazi čitava teritorija Opštine Budva od Jaza do Buljarice, te da se čistoća samih plaža i okolnih područja održava na viskom nivou. Divanović je podsjetio i na kvalitetnu saradnju sa JP za upravljanje morskim dobrom i d.o.o. „Komunalno” Budva.  Zaključeno je da će do prvog jula biti obnovljena horizontalna signalizacija na bulevarima i u centru grada, kao i da će do tog roka biti asfaltom presvučene goruće oštećne tačke na kolovozima.

Na današnjoj sjednici donešeni su i zaključci da je dio šetališta između Budve i Bečića, nakon završetka radova na spajanju dva bulevara neophodno dovesti u pređašnje stanje za predstojeću turističku sezonu, da se uredi korišćenje garaže u Rafailovićima i otvori podstanica hitne medicinske pomoći u Petrovcu.

Portal Analitika