Ostalo

Publikacija „Olimpijski sportovi“ predstavljena u OŠ „Njegoš“ na Cetinju

U osnovnoj školi „Njegoš“ na Cetinju, pred više od 100 učenika prvog razreda, Crnogorski olimpijski komitet uz tehničku asistenciju izdavačke kuće Obodsko slovo predstavio je danas publikaciju „Olimpijski sportovi“. Svi prisutni đaci su publikaciju dobili na poklon, a ona će narednih dana biti podijeljena i ostalim prvacima u Crnoj Gori (na poklon će je dobiti 8.188 đaka prvaka širom zemlje).
Publikacija „Olimpijski sportovi“ predstavljena u OŠ „Njegoš“ na Cetinju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Bojanka Olimpijski sportovi je namijenjena nižim razredima osnovnih škola i na jednostavan način kroz formu crtanja, bojanja, rješavanja jednostavnih zadataka promoviše sport, upoznaje naše najmlađe sa olimpijskim igrama i olimpijskim pokretom i promoviše naše najuspješnije sportiste.

Gotovo jednosatno druženje sa prvacima otvorili su animatori Jovan Dašić i Matija Otašević. Nakon lijepog uvoda i prezentacije publikacije prvacima OŠ “Njegoš” obratili su se Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i naš proslavljeni rukometaš Petar Kapisoda koji su odgovarali na brojna pitanja vezanih za sport i Olimpjske igre. Nakraju druženja, Predsjednik Simonović i Petar Kapisoda su đacima podijelili publikaciju Olimpijski sportovi.

Dušan Simonović:

„Zaista je bilo lijepo biti danas među ovom djecom, pričati sa njima o Olimpijskim igrama, čuti njihovo mišljenje o tome. Bila nam je ambicija da čujemo od njih na koji način doživljavaju sport uopšte I sa te strane sam vrlo zadovoljan. Naša je obaveza da djeci približimo sportsku aktivnost I pospješimo kod njih tu radoznalost koju oni inače nose sa sobom. Mislim da je to jedna od aktivnosti kojom bi trebalo da se bavi Crnogorski Olimpijski Komitet I ova akcija je usmjerena u tom pravcu u susret Olimpijskim igrama u Riju. Mislim da je pravo vrijeme da na jedan ovakav način osmislimo jedan događaj koji će ostati djeci u pamćenju, koji će ih inspirisati u olimpijskom duhu, univerzalnim porukama koje olimpizam nosi sa sobom kao I ljepotama koje sport kao takav ima u sebi. Mislim da smo napravili dobru akciju, uradili smo to sa našim partnerom Obodskim slovom koji je zaista na jedan vrlo lijep način osmislio ovaj materijal I to je nešto što zaista mislimo da je bilo potrebno I neophodno. Naša namjera je da djeci učinimo što bližim sve ono što se dešava na Olimpijskim igrama, kad su one počele, koja je njihova ideja I koji su benefiti od bavljenja sportom uopšte".

cok2

Da li će biti još ovakvih akcija?

Dušan Simonović:

Sigurno da hoće. Ići ćemo po našim gradovima I prosto promovisati na pravi način Olimpijske igre kroz naš Olimpijski karavan, kroz nekoliko akcija koje ćemo organiozovati, radimo nekoliko spotova, džinglova, pripremamo jedan kratki film a kroz neke televizijske emisije I novinske članke promovisali smo i promovisaćemo Olimpijske igre i Olimpijske vrijednosti.

Petar Kapisoda:

,,Prije svega mnogo sam sretan jer sam izabran da budem dio ove promocije. Mislim da je ova bojanka jedan lijep način da našoj djeci približimo sport uopšte a i vrijednosti olimpizma“.Kapisoda je za polaznike prvog razreda imao poruku da moraju biti uporni i potpuno posvečeni treningu a da krajnji rezultat dolazi samo kao posljedica vrijednog rada.

Petar Kapisoda:

„Iz mog ugla vrlo je važno da djeca to čuju u ovom uzrastu i to ne samo po pitanju sporta već i vrijednosti koje će im olakšati da kroz život lakše prolaze. Sretan sam I zbog činjenice da je ova promocija organizovana u školi  koju sam ja završio I nadam se da će među ovom djecom koja se već i bave nekim sportom iako su prvaci, u nekom narednom periodu neko dijete biti kandidat za olimpijca“.

Portal Analitika