Crna hronika

Bečanovići: Neko želi da zataška slučaj ubistva našeg sina

Nik­ši­ća­ni Lju­bo­mir i Rat­ka Be­ča­no­vić, ro­di­te­lji stra­da­log Ne­ma­nje, tvr­de da nji­hov sin ni­je iz­vr­šio sa­mo­u­bi­stvo, već da je ubi­jen. Oni su tra­ži­li pri­jem kod mi­ni­stra unu­tra­šnjih po­slo­va Go­ra­na Da­ni­lo­vi­ća, ka­ko bi ga upo­zna­li sa slu­ča­jem nji­ho­vog si­na Ne­ma­nje ko­ji je, po po­li­cij­skoj ver­zi­ji, iz­vr­šio sa­mo­u­bi­stvo. Be­ča­no­vi­ći ka­žu da su u ovaj slu­čaj umi­je­ša­ni po­je­di­ni in­spek­to­ri i pri­pad­ni­ci nar­ko-kla­na iz Ko­to­ra.
Bečanovići: Neko želi da zataška slučaj ubistva našeg sina
Portal AnalitikaIzvor

– Obe­ća­li su da će nas mi­ni­star Da­ni­lo­vić pri­mi­ti na raz­go­vor to­kom sle­de­će ne­dje­lje. U vi­še na­vra­ta smo po­ku­ša­li da do­đe­mo do Du­ška Mar­ko­vi­ća, pot­pred­sjed­ni­ka Vla­de, ali bez­u­spje­šno. Jed­nom nas je pri­mio Mi­lo­van Pa­vi­će­vić, po­moć­nik di­rek­to­ra po­li­ci­je, ali kao da nas ni­je ni pri­mio. On je vjen­ča­ni kum sa Mi­lo­ra­dom Ži­ži­ćem, na­čel­ni­kom po­li­ci­je u Nik­ši­ću, ko­ji je za­ta­ška­vao slu­čaj, oko na­šeg Ne­ma­nje. Ta­ko­đe, sum­nja­mo da su po­je­di­ni in­spek­to­ri vr­ši­li op­struk­ci­ju i za­ta­ška­va­li ubi­stvo na­šeg si­na, a o če­mu smo oba­vi­je­sti­li tu­ži­o­ca – is­pri­ča­li su Be­ča­no­vi­ći.
Oni tra­že po­nov­no vje­šta­če­nje, a ka­žu i da su za­šti­ti­li mje­sto na ko­jem je pro­na­đen nji­hov sin Ne­ma­nja. 
– Na­šem si­nu je, pre­ko R.M. i R.L., nu­đe­no da li­kvi­di­ra­ju Ran­ka Ra­du­lo­vi­ća, za no­vac i za in­te­res po­je­di­nih in­spek­to­ra i nar­ko-kla­na iz Ko­to­ra. On je to od­bio, pa je ubr­zo po­sli­je to­ga pro­na­đen mr­tav u po­dru­mu ku­će. Sum­nja­mo da je ubi­jen, a ne da se ubio, ka­ko po­li­ci­ja po­ku­ša­va da pred­sta­vi, a da u za­ta­ška­va­nju či­ta­vog slu­ča­ja uče­stvu­ju po­je­di­ni in­spek­to­ri ko­ji su po­ve­za­ni sa pri­pad­ni­ci­ma nar­ko-kla­na iz Ko­to­ra – na­vo­de Be­ča­no­vi­ći.
Pre­ma nji­ho­vom ka­zi­va­nju, Ne­ma­nja je na­kon ubi­stva Ra­du­lo­vi­ća tre­ba­lo da na­đe stan ko­ji bi ko­ri­sti­li kao štek, ali je on to od­bio i ni­je že­lio da uče­stvu­je u to­me. 
– Mo­li­mo tu­ži­la­štvo i MUP da po­mog­nu da se ovaj slu­čaj ri­je­ši. Ako to ne ura­de, on­da nam je­di­no osta­je da na­ba­vi­mo oruž­je i da se sa­mi bra­ni­mo. Ako ne­će nad­le­žni or­ga­ni da ra­de svoj po­sao, on­da će po­ro­di­ca na svoj na­čin i svo­jim me­to­da­ma do­ći do isti­ne – re­kao je Lju­bo­mir Be­ča­no­vić. 
Oni pod­sje­ća­ju da su u raz­go­vo­ru sa tu­ži­o­cem Le­pom Me­de­ni­com ka­za­li ka­ko su si­gur­ni da Ne­ma­nja ni­je po­či­nio sa­mo­u­bi­stvo. 
Mla­dić je pro­na­đen sa pro­strel­nom ra­nom u gla­vi, na­ni­je­tom iz pi­što­lja, a ka­sni­je je pod­le­gao po­vre­da­ma. Čla­no­vi nje­go­ve po­ro­di­ce tu­ži­o­cu su ka­za­li da su si­gur­ni da je Nje­ma­nja ubi­jen ili da ga je ne­ko pri­mo­rao da is­pa­li se­bi hi­tac u gla­vu. Oni su is­pri­ča­li da je Ne­ma­nja du­že vri­je­me bio pod ra­znim pri­ti­sci­ma, sa či­me je po­li­ci­ja bi­la upo­zna­ta, ali po tom pi­ta­nju ni­je ni­šta pred­u­ze­la. Po­li­ci­ju su op­tu­ži­li i za ne­pro­fe­si­o­nal­no po­stu­pa­nje na­kon ne­sre­će, od­no­sno da su na­pra­vi­li niz pro­pu­sta to­kom uvi­đa­ja i ni­je­su pred­u­ze­li po­treb­ne rad­nje ka­ko bi ra­svi­je­tli­li smrt ovog dva­de­set­če­tvo­ro­go­di­šnja­ka. (Dan)

Portal Analitika